El ple tramitarà aquest dilluns el segon pla urbanístic de Torre Negra per complir la sentència del TSJC


Temes relacionats

El TSJC declara ferma una sentència per la qual s'ordena l'Ajuntament a tramitar un PAU a Torre Negra (21/jul/09)

El Tribunal Suprem torna a obligar l'Ajuntament a tramitar un programa urbanístic de Núñez i Navarro a Torre Negra (13/mai/09)


  • Comparteix:

Imatge d'un ple anterior

Imatge d'un ple anterior

El ple municipal de dilluns acceptarà a tràmit, per imperatiu judicial, el Programa d'Actuació Urbanística (PAU) que Núñez i Navarro i altres propietaris del sector de la Torre Negra van presentar el 2001. El consistori ja va haver de tramitar obligatòriament un altre PAU el 2006, obligat com ara per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'equip de govern assegura, però, que com va passar l'altra vegada l'admissió a tràmit no significa que Torre Negra s'hagi d'urbanitzar.

La sala de plens reproduirà dilluns que ve una escena molt similar a la que ja s'hi va viure fa tres anys. Llavors, va haver d'admetre a tràmit un PAU presentat el 1998, i ara haurà d'admetre a tràmit el PAU presentat el 2001. Ho farà de nou obligat per una sentència ferma del TSJC, que força els regidors a votar afirmativament per acceptar inicialment aquest tràmit urbanístic.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, insisteix que només es tracta d'una formalitat i que es fa per acatar una sentència judicial.

Mercè Conesa

La sentència se'ns va notificar el juliol, i ara la complirem. Tramitarem el PAU, que vol dir aprovar-lo inicialment. Tot per imperatiu judicial.


Conesa ha explicat que, un cop admès a tràmit, el PAU haurà de passar totes les formalitats necessàries, i que caldrà esperar per veure si es repeteix també el que va passar el setembre de 2007, quan el ple municipal va acabar denegant per unanimitat el projecte. De totes maneres, la titular de Territori reitera el compromís de l'equip de govern en la protecció de l'espai.

D'altra banda, la Generalitat ha acceptat un al·legació de l'Ajuntament al Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) que demanava que s'exclogués de la protecció especial les àrees de sòl urbà a l'àmbit de Torre Negra. El pla, que encara s'ha d'aprovar definitivament, havia inclòs les zones ja urbanitzades dins l'espai protegit, i de no haver tirat endavant aquesta al·legació, haurien passat a ser il·legals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.