Via Vallès reclama un tracte propi per la comarca al Pla Territorial Metropolità de Barcelona


  • Comparteix:

Obres del quart cinturó

Obres del quart cinturó

L'associació Via Vallès reclama que el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) que està elaborant la Generalitat consideri el Vallès com un territori estructurat en si mateix i no com la perifèria barcelonina. La demanda queda plasmada en les vuit al·legacions que l'entitat ha presentat al document, on destaca la necessitat d'un pla director per al conjunt de la comarca i que el govern executi el quart cinturó com una Ronda Industrial de Vallès.

Via Vallès considera que la nostra comarca requereix un tractament propi des del punt de vista territorial i que, per tant, mereix un pla director per al conjunt del Vallès. Un tractament que no queda recollit en el PTMB. Ho explica el president de Via Vallès, Joan Saborido, en declaracions a Cugat.cat.

Joan Saborido

Es posa de manifest aquesta consideració de perifèria del Vallès perquè es tracta la comarca en la mesura que interessa a Barcelona.


Pel que fa a l'anomenada Ronda del Vallès, coneguda també com a quart cinturó, l'associació planteja que la comarca necessita una via per donar sortida al trànsit interior, i no al de llarg abast, que ja cobreix l'AP-7. En tractar-se de connexions internes de la comarca, Via Vallès demana a la Generalitat que assumeixi les seves competències per dur a terme la ronda que a més, segons l'associació, hauria de donar servei als polígons industrials i a les zones urbanes de la comarca. Escoltem Saborido.

Joan Saborido

Si hi ha un problema de trànsit interior, hem de fer una Ronda Industrial que doni servei als polígons industrials i a les zones urbanes.



En les al·legacions al pla, Via Vallès també promou que es reconegui el sistema de les sis polaritats urbanes de la comarca, que són Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Cugat-Rubí, Cerdanyola-Barberà i Mollet-Parets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.