La ciutat estrenarà el dia de Sant Jordi els carrers vianantitzats del centre històric


  • Comparteix:

Els principals carrers del centre com ara Santiago Rusiñol, el carrer de la Torre i la plaça d'en Coll estrenen nova fesomia aquest Sant Jordi. Aprofitant la diada, els santcugatencs podran gaudir de la vianantització dels principals carrers on se situaran les tradicionals parades de llibres i roses.

El dia 23 serà pels santcugatencs una jornada de doble celebració; per una banda, Sant Jordi, i per l'altra, l'estrena oficial de la remodelació dels principals carrers del centre de la ciutat.

L'equip de govern ha impulsat, en aquesta legislatura, la conversió del centre en una gran Rambla per a vianants en l'eix que va de la Plaça d'en Coll a la Plaça de l'Estació. Tot i que queda el tram comprés entre la Plaça Doctor Galtès i la Plaça Lluís Millet - que començarà aquest juliol -, Sant Cugat guanya amb la vianantització grans espais pel passeig que afavoriran, alhora, la dinamització del comerç local. Segons l'alcalde, la ciutat mereixia canviar l'aspecte i forma dels carrers de la ciutat:

Lluís Recoder

Ja ens estem oblidant d'aquelles voreres històriques i petites que no servien per res


Els remodelats carrers, ara per vianants, acolliran les parades de roses i llibres on, a més, es desenvoluparan diverses activitats festives com ara actuacions dels bastoners, una cercavila del Drac Solidari i una ballada de sardanes a la Plaça Augusta.

L'alcalde ha explicat que, en alguns casos, les obres s'han endarrerit més del temps desitjable per la dificultat que comporta coordinar totes les companyies de serveis i evitar obrir els carrers més d'una vegada:

Lluís Recoder

Quan es fa una obra es canvia el clavegueram i es revisen les instal·lacions de gas, aigua i telèfon; cosa que es fa molt difícil perquè és complicat coordinar les companyies


La reconversió del centre ha comportat també el desplaçament de la circulació de vehicles per altres vies de la ciutat. S'ha previst que els trànsit circuli ara per les dues anelles que, en forma de 8, envolten el nucli antic de la ciutat, buidant així el centre històric del trànsit rodat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.