El TSJC anul·la la modificació del PGM a Can Marcet que havia de permetre la implantació de Laboratoris Esteve


Temes relacionats

Laboratoris Esteve es qüestiona la implantació a Sant Cugat per la crisi del sector (25/gen/07)

Aprovat el darrer tràmit municipal per permetre la implantació de Laboratoris Esteve a Sant Cugat (19/oct/05)

L'Ajuntament construirà més habitatge públic a Can Cabassa i també a la plaça d'en Coll (20/gen/04)


  • Comparteix:

Sector de Can Marcet, a tocar de l'AP-7 (Google Maps)

Sector de Can Marcet, a tocar de l'AP-7 (Google Maps)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a Can Marcet que havia de permetre la implantació de la seu de Laboratoris Esteve. El tribunal entén que l'Ajuntament hauria d'haver construït en el mateix sector els equipaments generats per l'operació urbanística, i no traslladar-los a Can Cabassa, com va fer. La sentència és fruit d'un recurs del grup Núñez i Navarro, enfrontat amb l'Ajuntament per la urbanització de Torre Negra.

A principis del 2004, el ple municipal va aprovar inicialment la modificació del PGM al sector de Can Marcet per permetre la construcció de la seu de Laboratoris Esteve. L'Ajuntament va decidir traslladar a la zona de Can Cabassa els equipaments generats per l'operació urbanística en concepte del 10% d'aprofitament fixat per la llei, en concret habitatges de lloguer per a joves i equipaments municipals. El consistori va prendre aquesta decisió prioritzant la proximitat a nuclis poblats.

El TSJC, però, sentencia que, segons la legislació vigent en el moment d'adoptar l'acord, els habitatges per a joves no podien considerar-se equipaments comunitaris. A més, el tribunal estableix que els equipaments generats per l'operació urbanística s'haurien d'haver ubicat dins del sector de Can Marcet, i no traslladar-los a Can Cabassa, com va fer l'Ajuntament. Per últim, els magistrats asseguren que la modificació de PGM es va fer sense l'informe ambiental preceptiu.

La sentència, amb data del 22 de juliol, és fruit d'un recurs del grup Núñez i Navarro, que no té propietats a la zona afectada però manté un litigi amb l'Ajuntament per la urbanització de Torre Negra. L'administració demandada és la Generalitat, que va aprovar definitivament la modificació de PGM a Can Marcet promoguda des del consistori. En un comunicat, la promotora assegura que aquesta sentència confirma que l'Ajuntament s'aparta de la legalitat en els actes administratius que dicta o impulsa.

La sentència del TSJC es pot recórrer davant del Tribunal Suprem, cosa que ha anunciat que farà Laboratoris Esteve.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aumenta la col.lecció de sentencies. Qui es el responsable ?

subira. Enviat el 21/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.