Pas endavant per a rehabilitar la masia de Can Flo de les Planes

Vista aèria de la zona on està ubicada la Masia de Can Flo

Urbanisme

Publicat el 25/set/09 per Josep Gimeno

L'Ajuntament tramita un expedient de ruïna per a la masia de Can Flo, a les Planes, per accelerar la rehabilitació de l'edifici, inclòs en el catàleg de patrimoni de la ciutat. Aquest expedient, consensuat amb el propietari de la finca, determinarà quines accions s'han de dur a terme per rehabilitar l'immoble i també permetrà desallotjar els okupes instal·lats a la masia.

Segons l'àrea de Territori del govern local, la masia de Can Flo no pot continuar més temps en l'actual estat de degradació. Per això, ha decidit iniciar aquest expedient, que al mateix temps permetrà fer fora de l'immoble els okupes, una mesura sobre la qual encara no s'han pronunciat els tribunals, malgrat la demanda dels propietaris.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha subratllat a Cugat.cat que l'expedient de ruïna no implica l'enderrocament de l'immoble.

Mercè Conesa

Segur que la casa no va a terra. Aquest expedient determina quina perillositat corre l'immoble i quines mesures cal prendre per rehabilitar-lo.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Ara s'obre el període de vista i audiència de l'expedient, al qual poden presentar-se tant els propietaris com els okupes durant 15 dies. Superat el tràmit, Territori calcula que d'aquí a tres mesos ja podria estar resolt l'expedient.

Segons l'Ajuntament, hi ha una quinzena d'immobles en una situació similar a la de Can Flo, la majoria dels quals estan a la Floresta. En molts d'aquests casos, l'equip de govern també obrirà expedients similars per rehabilitar els immobles.