Núñez i Navarro presentarà al·legacions contra la inclusió de Torre Negra al parc natural


Temes relacionats

La declaració de Collserola com a parc natural surt a informació pública ( 2/des/09)

Medi Ambient diu que no es podrà edificar ni a Torre Negra ni a Can Busquets amb la declaració de parc natural ( 3/des/09)

Una nova sentència anul·la l'acord de protecció de Torre Negra, però reitera que mereix ser sòl no urbanitzable ( 3/abr/09)

El TSJC anul·la l'acord per protegir Torre Negra, però avala que sigui sòl no urbanitzable (23/feb/09)


  • Comparteix:

Masia de Torre Negra

Masia de Torre Negra

El grup Núñez i Navarro, principal propietari de Torre Negra, presentarà al·legacions contra la inclusió d'aquest sector al parc natural de Collserola. La promotora considera un 'contrasentit' que Torre Negra formi part dels límits de protecció quan la justícia ha declarat que la zona no té condicions per merèixer una especial protecció. Els tribunals van deixar clar, però, que la zona reunia els requisits per ser declarada no urbanitzable.

Núñez i Navarro fa referència a una sentència del Tribunal Superior de Justícia del mes de febrer que va anul·lar l'acord que, el 2003, va permetre protegir Torre Negra. La resolució judicial va concloure que el sector no té els requisits per ser sòl urbanitzable 'de protecció especial', però deixava clar que sí podia ser sòl no urbanitzable ordinari, fet que descartaria igualment poder-hi urbanitzar.

Ara, la Generalitat ha tret a informació pública la proposta de declaració del parc natural de Collserola, que inclou dins dels límits de protecció l'àmbit de Torre Negra. El grup Núñez i Navarro ha anunciat que hi presentarà al·legacions perquè considera un 'contrasentit' que l'administració consideri com a zona d'especial protecció uns terrenys que la justícia no ha reconegut així. Ho ha dit a Cugat.cat l'advocat del grup Núñez i Navarro, Rafael Jiménez.

Rafael Jiménez

Incloure Torre Negra dins del parc natural és un contrasentit, perquè el TSJC ha declarat que no té condicions d'especial protecció.



La promotora, principal propietària de terrenys a Torre Negra, també ha criticat les declaracions de la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, que va afirmar que la inclusió del sector al parc natural tancarà la porta definitivament a la possibilitat d'edificar-hi. Jiménez assegura que cal esperar la decisió final de la justícia abans de pronunciar-se.

Rafael Jiménez

Les declaracions són precipitades. Hem d'esperar a la definitiva resolució dels tribunals.




Jiménez insisteix en què l'actuació de les administracions en l'afer Torre Negra és 'discrecional' i no respecta les sentències judicials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.