El Suprem confirma que l'Ajuntament estava obligat a aprovar inicialment el programa urbanístic de Núñez a Torre Negra


Temes relacionats

El TSJC desestima la intenció de Núñez d'aprovar provisionalment un PAU a Torre Negra per via judicial (20/nov/09)

Recoder critica les impugnacions de Núñez en planejaments urbanístics fora de Torre Negra (24/set/09)

El ple admet a tràmit per segon cop i per imperatiu judicial un PAU de Torre Negra (22/set/09)

El TSJC declara ferma una sentència per la qual s'ordena l'Ajuntament a tramitar un PAU a Torre Negra (21/jul/09)

El Tribunal Suprem torna a obligar l'Ajuntament a tramitar un programa urbanístic de Núñez i Navarro a Torre Negra (13/mai/09)

Prudència dels partits polítics davant la sentència del TSJC sobre Torre Negra (24/feb/09)


  • Comparteix:

La masia de Torre Negra dóna nom a tot el sector

La masia de Torre Negra dóna nom a tot el sector

El Tribunal Suprem desestima el recurs de l'Ajuntament contra la decisió judicial que va obligar el consistori a aprovar inicialment el programa urbanístic del grup Núñez i Navarro a Torre Negra. La sentència arriba dos anys després que el ple municipal aprovés el tràmit 'per imperatiu judicial', tot i deixar clar que l'acte no implicava acceptar la urbanització del sector ni condicionava futurs tràmits sobre el programa urbanístic. Així ho va demostrar el plenari municipal en denegar amb posterioritat l'aprovació provisional del programa urbanístic.

En el seu recurs de cassació, l'Ajuntament argumentava que l'auto del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obligava el consistori a aprovar inicialment el programa urbanístic no deixava marge perquè els serveis tècnics municipals emetessin informes sobre el contingut del projecte. El Tribunal Suprem ho desmenteix i afirma que és 'indubtable' que l'Ajuntament va tenir el temps necessari per demanar els informes, com de fet va fer. En concret, la sentència recorda que el consistori va obtenir un informe jurídic que recomanava elevar una consulta a la Comissió Territorial d'Urbanisme i un informe de l'arquitecte municipal sobre el contingut del programa urbanístic.

La sentència del Tribunal Suprem, amb data del 20 de gener, arriba dos anys després que el ple de l'Ajuntament aprovés inicialment, per imperatiu judicial, el programa urbanístic del grup Núñez i Navarro a Torre Negra presentat el 1998 amb la intenció de construir 2.800 habitatges. Tot i donar tràmit inicialment al programa, el plenari va deixar clar que l'aprovació inicial no implicava l'acceptació de la proposta urbanística ni condicionava els següents tràmits d'aprovació. En aquest sentit, el ple municipal ja es va pronunciar denegant el següent pas administratiu, l'aprovació provisional del programa urbanístic.

La promotora va presentar el 2001 un nou Programa d'Actuació Urbanística, que també va ser aprovat per imperatiu judicial pel ple municipal després d'una nova sentència del TSJC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.