Sant Cugat prepara el primer pas per fer realitat l'EsportParc Internacional de Catalunya

Urbanisme

Publicat el 12/feb/10 per Anna Bernadó

L'Ajuntament donarà llum verda inicialment al ple de dilluns al projecte de l'EsportParc Internacional de Catalunya. L'equip de govern portarà a aprovació els plans que han de permetre la construcció d'un parc empresarial esportiu de 100.000 metres quadrats a l'entorn del Centre d'Alt Rendiment (CAR), que situarà Sant Cugat com la capital catalana de l'esport i com un referent europeu. El complex es connectarà amb el barri de Coll Favà amb una gran avinguda per sobre les vies de Renfe. L'àrea de Territori considera que el projecte pot fer de motor per a l'activitat econòmica de la ciutat en temps de crisi.

El ple debatrà el pla especial urbanístic i el pla de millora urbana per tirar endavant el projecte. Aquests documents determinaran els usos urbanístics de l'espai i preveuran l'impacte sobre la mobilitat, entre altres aspectes. Una de les prioritats per a l'equip de govern és garantir la connexió viària directa entre el futur EsportParc i el barri de Coll Favà per sobre de les vies de Renfe amb una gran avinguda amb pas per a vianants i carril bici. L'equip de govern ja ha pactat amb el CAR i l'escola Viaró l'expropiació dels terrenys pertinents per poder ampliar la via actual que connectarà amb aquesta avinguda perquè tingui 25 metres d'ample.

El parc internacional preveu dividir els 100.000 metres quadrats en 70.000 metres per a equipaments esportius i 30.000 per al sector terciari, que comptarà amb un sector comercial de 10.000 metres per a una empresa que faci recerca esportiva. El complex tindrà un edifici d'aigües amb tres piscines cobertes de salts, natació i sincronitzada que serà la zona d'aigües més gran d'Europa. Aquest edifici estarà connectat per una plataforma amb una residència d'esportistes. L'habitatge per als residents s'ampliarà amb 112 habitatges de 45 metres quadrats, que finançarà el govern espanyol a través d'un acord que es signarà en breu. A més, el parc també preveu una pista de gel que la ciutadania podrà utilitzar els caps de setmana, una clínica mèdica esportiva, pistes de tennis i sales per a activitats tancades.

El futur clúster esportiu serà una realitat gràcies a l'aliança entre els sectors públic i privat. El cost aproximat del projecte suma 70 milions d'euros. L'Ajuntament tindrà dret al 10% de l'aprofitament mig del sòl terciari, que vol dir que ingressarà 2,7 milions d'euros. A canvi, el consistori s'ha compromès a una inversió de 300.000 euros per una participació mínima en l'empresa pública que gestiona el parc.

L'Esport Parc també acollirà la Secretaria General de l'Esport. Un fet que la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, creu que posa de manifest que Sant Cugat es convertirà en la capital catalana de l'esport i en un referent europeu.

Mercè Conesa

Lliga molt amb la filosofia de la ciutat, estem absolutament satisfets de donar llum verda al projecte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





L'àrea de Territori preveu poder aprovar definitivament els plans abans de l'estiu i començar a posar les primeres pedres d'alguns edificis abans que acabi l'any. El projecte ha de comportar, segons Conesa, una injecció de serveis, llocs de treball i activitat econòmica a la ciutat.

Mercè Conesa

Estem parlant d'una aposta molt important en un moment de crisi que pot fer de motor per la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, l'equip de govern també portarà a aprovació una modificació del pla parcial al sector de Can Bellet, uns terrenys que es cediran a la Generalitat per a la construcció de la segona residència per a la gent gran de la ciutat. L'equipament ha de tenir entre 90 i 110 places i el ple haurà d'aprovar l'ampliació de sostre necessari per construir-la.