Una delegació de Montenegro s'interessa pel sistema ecològic Teccon utilitzat per Promusa

Urbanisme

Publicat el 19/feb/10 per Anna Bernadó

Una delegació institucional i empresarial de Montenegro ha visitat Sant Cugat aquest divendres per conèixer els projectes desenvolupats per Promusa a la ciutat. Els representants del país balcànic s'han interessat pel sistema de construcció amb materials reciclables Teccon, utilitzat en dues promocions de lloguer per a joves. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha rebut la delegació a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Mercè Conesa ha explicat a la delegació la tasca de Promusa a la ciutat i els avantatges de l'empresa municipal d'habitatge. Els representants de Montenegro han rebut una litografia del Monestir i un llibre de Sant Cugat. A més, han conegut de la mà del gerent de Promusa, Lluís Hosta, tots els detalls de la gestió de l'empresa municipal i els aspectes més tècnics dels habitatges que construeix.

Conesa ha expressat a Cugat.cat la satisfacció que provoca que Sant Cugat sigui un punt de referència en aquest àmbit.

Mercè Conesa

Nosaltres estem molt contents que la nostra ciutat sigui punt de referència d'altres ciutats en la construcció d'habitatge públic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El sistema ecològic Teccon es va fer servir per primer cop a l'Estat espanyol a la promoció d'habitatge de lloguer per a joves del carrer Mar de la Xina, al barri de Can Trabal. El procediment, que posteriorment també s'ha aplicat a la promoció de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Mira-sol, augmenta el confort tèrmic i acústic i compta amb sistemes domòtics i d'estalvi energètic. La tècnica que s'utilitza redueix el cost, el temps i l'impacte mediambiental de la construcció de l'edifici. Ho explica Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Permet una construcció en sec que fa que hi hagi un estalvi de temps molt important, és habitatge de qualitat que estavlia recursos naturals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La delegació ha visitat la promoció de Mar de la Xina després de la recepció al consistori. Entre els representants, hi havia l'alcalde de Danilovgrad, Brana Djuranovic, el tinent d'alcalde de Bijelo Polje, Radovan Obradovic, i diversos representants de les empreses BWPD i Planet Cluster, encarregades de desenvolupar el projecte d'Eco-city de Montenegro.