Aprovats tots els projectes del FEOSL proposats per Sant Cugat


Temes relacionats

Aprovats els cinc projectes proposats per l'EMD al FEOSL (26/feb/10)

L'equip de govern censura les crítiques 'electoralistes' de PSC i ICV a la videovigilància (15/feb/10)

ICV nega que Sant Cugat necessiti càmeres de videovigilància al carrer (11/feb/10)

Llum verda del govern espanyol a finançar el projecte de videovigilància a la ciutat ( 9/feb/10)

El PSC aposta per reduir el finançament de la videovigilància i destinar-lo a altres projectes (10/feb/10)

L'Ajuntament amplia de 23 a 27 els projectes que opten al fons estatal ( 8/feb/10)

Crítiques de l'oposició per haver-se quedat al marge de la decisió dels projectes del FEOSL (22/des/09)


  • Comparteix:

Vista des de l'aire del municipi

Vista des de l'aire del municipi

Sant Cugat tirarà endavant 27 projectes finançats pel Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Totes les propostes de l'equip de govern han estat aprovades per l'Estat espanyol, fet que suposarà una inversió de més de 8 milions d'euros a la ciutat. Entre els projectes que compten amb un pressupost més elevat, hi ha l'adequació de la Biblioteca de Mira-sol, la construcció del ramal de connexió d'aigües residuals a Can Sant Joan i d'un calaix per a aigües pluvials al carrer Manel Farrés i la instal·lació de videovigilància a diferents punts del centre i els districtes.

Els equipaments, els serveis urbans, la mobilitat, el medi ambient, les infraestructures i la innovació tecnològica són els principals eixos de les actuacions finançades pel FEOSL.

A diversos punts de la ciutat es milloraran els serveis urbans com l'enllumenat del parc de l'Arxiu Nacional de Catalunya i de davant del Teatre-Auditori. Al parc Ramon Barnils es posarà una pèrgola fotovoltaica, a la rambla Can Mora es rehabilitarà la solera del col·lector i es restauraran els jardins històrics del Monestir.

Els projectes d'innovació també permetran fer visible la web de l'Ajuntament a través del mòbil i desenvolupar un sistema municipal d'informació que integri tots els canals d'accés a l'administració. A més, els equipaments municipals quedaran connectats per fibra òptica i es potenciarà l'accés a l'administració electrònica amb punts multimèdia d'informació.

Pel que fa a mobilitat, els fons estatal servirà per eliminar les barreres arquitectòniques d'equipaments funeraris, culturals i esportius, com és el cas de l'Escola d'Art Municipal on s'instal·larà un ascensor. També es renovaran les parades d'autobús i s'instal·larà un sistema d'informació viària per panells. A més, està previst la recuperació del sender de la riera de Sant Cugat, així com la seva integració en el casc urbà.

Entre els projectes aprovats hi ha cinc que pertanyen a Valldoreix. És el cas de les millores d'accessibilitat a la nova escola bressol i la supressió de les barreres arquitectòniques al CEIP Ferran i Clua. A part d'aquest projecte, les obres que tenen un major pressupost són les de millora de la xarxa de clavegueram en diferents punts del territori, la reparació de la xarxa d'aigua calenta sanitària i la instal·lació de plaques solars tèrmiques al Complex Esportiu.

Finalment, els darrers dos projectes que tenen el vistiplau de l'executiu espanyol són els treballs per establir franges de seguretat forestal i recuperar vies d'accés a zones forestals i la creació d'una xarxa de banda ampla entre els diferents edificis de l'EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.