El TSJC desestima un recurs de Núñez i Navarro que pretenia aprovar provisionalment un PAU a Torre Negra per via judicial

Torre Negra

Urbanisme

Publicat el 7/abr/10 per Anna Bernadó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat un recurs de súplica presentat per Núñez i Navarro contra la decisió de l'Ajuntament de denegar l'aprovació provisional d'un Pla d'Actuació Urbanística (PAU) a Torre Negra. D'aquesta manera, la sentència del tribunal, que ja és ferma, confirma que l'Ajuntament no tenia perquè aprovar provisionalment el PAU, després d'aprovar-lo inicialment per complir una altra sentència de la mateixa cambra.

La promotora immobiliària va presentar aquest recurs en considerar que el consistori, després d'aprovar inicialment el PAU a aquest àmbit per complir una sentència anterior del TSJC, també havia d'aprovar el pla provisionalment. El consistori considera que, d'aquesta manera, el tribunal 'confirma la correcta actuació de l'Ajuntament' a l'hora de tramitar inicialment el PAU, i de denegar-lo posteriorment en el tràmit provisional.

L'alcalde ha qualificat la desestimació del recurs com 'un èxit de la ciutat i de l'Ajuntament'. Escoltem Lluís Recoder en declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

És un èxit més de la ciutat i de l'Ajuntament per salvar Torre Negra de l'edificació. El tribunal diu que l'Ajuntament ho està fent bé.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, l'Ajuntament creu que el tribunal desestima així definitivament la intenció de Núñez i Navarro d'aprovar provisionalment per via judicial el PAU a Torre Negra.

El TSJC ha arxivat el cas, que neix d'una sentència que obligava el consistori a tramitar un programa urbanístic de Núñez i Navarro a Torre Negra. En aquell moment, el consistori va tramitar inicialment el programa urbanístic, sense que això impliqués que, posteriorment, s'hagués de resoldre necessàriament en un o altre sentit. D'aquesta manera, el TSJC confirma que l'Ajuntament va executar correctament la sentència d'aquest tribunal pel qual s'obligava al consistori a tramitar inicialment el PAU de Núñez i Navarro a Torre Negra.