Instal·lades les pantalles acústiques a les vies de Renfe a Coll Favà i Can Magí


Temes relacionats

Foment ja treballa per instal·lar pantalles acústiques a Coll Favà i reduir el soroll dels trens (14/mai/10)

Foment instal·larà pantalles acústiques a les vies de Renfe al pas per Coll Favà i Can Magí (17/feb/10)

L'Ajuntament reduïrà el soroll de les vies ràpides amb pantalles acústiques naturals (10/mar/03)


  • Comparteix:

Foment ha acabat la instal·lació de pantalles acústiques al costat de les vies Renfe als barris de Coll Favà i Can Magí. L'objectiu de les actuacions és reduir el soroll que provoquen els trens al seu pas per les zones residencials i per l'Hospital General de Catalunya (HGC).

Els treballs de col·locació s'han dut a terme després que el ministeri de Foment, a petició de l'Ajuntament, elaborés un estudi sonomètric per determinar els punts específics on eren necessàries les pantalles.

En un principi, però, Foment només preveia posar pantalles acústiques per evitar el soroll al nord de la línia ferroviària, on hi ha el Centre d'Alt Rendiment (CAR) i l'escola Viaró. En canvi, no contemplava pantalles al sud de les vies, on hi ha el nucli urbà de Coll Favà.

Arran de la insistència de l'Ajuntament i els partits polítics de la ciutat, Foment va elaborar un nou estudi sonomètric que actualitzava el que s'havia fet feia gairebé nou anys i que ha permès apantallar la línia al seu pas per les zones residencials, i no només a la banda del CAR i el Viaró.

Escoltem la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

En el moment en què l'Ajuntament va insistir, el ministeri va respondre, tot i que ens va costar.


L'equip de govern també ha recordat que ara Foment ha d'elaborar un estudi per comprovar els resultats d'aquesta actuació. A més, considera que l'apantallament acústic ha de cobrir tot el recorregut de la línia de Renfe, sobretot l'espai reservat per a un futur aparcament de vehicles a la nova estació de FGC de Volpelleres i l'estació de Renfe de Coll Favà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.