L'antiga Via Augusta serà transitable al seu pas per Sant Cugat


  • Comparteix:

Aquest és el traçat de l'antiga via romana a Catalunya

Aquest és el traçat de l'antiga via romana a Catalunya

El tram de la Via Augusta romana que passa per Sant Cugat es recuperarà com un espai practicable a peu o en bicicleta, gràcies a un projecte del govern català. L'antiga via de comunicacions de l'imperi romà, al seu pas pel municipi, creua el sector de Can Barata, i se senyalitzarà com l'etapa número 13, que enllaçarà les localitats de Martorell i Sant Quirze.

La recuperació de la Via Augusta, que en època dels romans unia Cadis amb Roma al llarg de 2.900 quilòmetres, s'enmarca en el programa europeu Interreg Medoc. "El sender de la Via Augusta a Catalunya", que passa per 134 municipis catalans, és el projecte eco-turístic més gran de Catalunya, i consta d'un total de 28 etapes que travessen un total de 16 comarques. El responsable de Difusió del Departament de Planificació ambiental, Francesc Camps, ha explicat detalladament els punts per on passarà l'etapa que ha de creuar la ciutat.

Francesc Camps

L'etapa número 13 arriba des de Martorell a Sant Quirze del Vallès. Començaria al pont del Diable o de Sant Bartomeu i continuaria cap a Rubí i des d'allà aniria a Sant Cugat, concretament pel torrent i l'urbanització de Can Barata.


El projecte fa dos anys que s'està estudiant amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona i té uns objectius molt clars, tal com explica l'alt càrrec del Departament de Medi Ambient.

Francesc Camps

Des del Departament de Medi Ambient volem donar connectivitat als diversos punts que uneix aquesta via a través de grans espais verds als voltants de grans nuclis de població. Serà un gran corredor verd, el carrer gran de Catalunya.


El projecte de de senyalització estarà acabat en cinc mesos i utilitzarà panells informatius i reproduccions de miliaris. De moment, per reformar la via ja s'hi han invertit 90.000 euros i està previst que el cost total sigui de prop de 200.000.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.