El TSJC anul·la la reparcel·lació del sector de Can Marcet

Mapa de l'àrea de Can Marcet

Urbanisme

Publicat el 3/gen/11 per Josep Gimeno

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el projecte de reparcel·lació del sector de Can Marcet, impulsat per la junta de govern fa cinc anys, a causa d'un recurs del grup Núñez i Navarro. El consistori acata la sentència del TSJC que anul·la, per defectes en el procediment, aquesta reparcel·lació i ja treballa per tramitar-la de nou.

L'Ajuntament diu que ja esperava la sentència emesa pel TSJC referent a la reparcel·lació de Can Marcet. El juliol del 2009, una altra sentència del mateix tribunal va anul·lar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) d'aquest sector. La reparcel·lació és el pas següent a la modificació del PGM. Per tant, segons el govern local, si el 2009 el TJSC va anul·lar la modificació del PGM, era d'esperar que ara s'anul·lés la reparcel·lació.

Després de l'anul·lació de la modificació del PGM el 2009, l’Ajuntament ja es va posar a treballar en una nova tramitació global de tot el sector de Can Marcet per ajustar-la als requeriments del tribunal. El maig passat, el ple municipal va aprovar la nova modificació del PGM de Can Marcet i la va trametre a la Generalitat, que en va fer l'aprovació definitiva el novembre passat. La reparcel·lació a aquest sector de Can Marcet permetrà la implantació del grup farmacèutic Laboratoris Esteve i, a més, la creació d'equipaments i habitatge social a la zona de Can Cabassa.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que aquesta sentència no endarrerirà aquests projectes.

Mercè Conesa

En aquest moment, la documentació està preparada i hi ha un bon equip treballant-hi. No hi veiem un motiu de preocupació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En un comunicat, Núñez i Navarro assegura que la sentència judicial posa de manifest 'l'arbitrarietat en l'ús de la legislació urbanística que fa l'Ajuntament'. El grup remarca que, amb aquesta operació, el consistori desprotegeix espai lliures i parc forestal en benefici d'una actuació privada. Núñez i Navarro clama que aquesta actitud de l'Ajuntament contrasta amb el fet que blindi terrenys que no són objecte de protecció especial segons diverses sentències judicials, en al·lusió al cas Torre Negra.

En canvi, l'Ajuntament acusa Núñez i Navarro d'obstaculitzar el planejament urbanístic del consistori. El govern local diu que 'la persecució judicial d'aquest grup immobiliari contra la política urbanística del municipi respon a la defensa de l'interès general que l'Ajuntament fa de l'àmbit de la Torre Negra'.