11'2 milions completen la vianantització del centre i milloren la urbanització durant el mandat

Conesa, en primera pla, durant la roda de premsa

Urbanisme

Publicat el 19/feb/11 per Josep Gimeno

Un total d'11'2 milions d'euros han completat la vianantització del centre i han urbanitzat una vintena de carrers durant aquest mandat. Els treballs, promoguts per l'Ajuntament, han rebut el finançament del mateix consistori, de plans del govern espanyol i de la Generalitat.

Amb aquests 11'2 milions, s'han vianantitzat els carrers de Sant Bonaventura, Rosselló, Villà i Doctor Murillo, entre altres projectes. D'aquesta suma, 5'5 milions procedeixen del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) promogut pel govern espanyol, part dels quals s'ha destinat a millorar la rambla Jacint Verdaguer i els carrers de Barcelona i Saragossa, entre altres. En la xifra general, també s'hi inclou poc més d'un milió d'euros del Pla de Barris a les Planes pagat a mitges entre consistori i Generalitat.

No obstant això, la urbanització completa del municipi no arribarà aquest mandat, tot i la promesa electoral de l'exalcalde Lluís Recoder. L'alcadessa, Mercè Conesa, ha atribuït aquesta situació a la crisi econòmica i al fet que va ser al 2009 quan es va aprovar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a la Floresta necessària per millorar els carrers. Conesa, però, ha refermat el compromís d'urbanitzar tot el municipi.

Mercè Conesa

La crisi no només afecta els ingressos del municipi, sinó que també afecta els veïns. Alguns projectes s'han hagut de frenar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Entre el 2007 i aquest any, s'han dut a terme altres accions urbanístiques a la ciutat, com millores al clavegueram i repavimentacions a carrers. Entre aquests treballs, hi sobresurten renovacions de clavegueram a can Magí i l'avinguda Ragull, i repavimentació de 6'8 quilòmetres de carrers.

En matèria d'infraestructures durant aquest mandat, Conesa ha destacat la conversió de l'Escola de Música en conservatori i la imminent estrena de la biblioteca Marta Pessarodona a Mira-sol.