Els adjudicataris de Promusa posen un 7,1 a la seva vivenda, segons l'Ajuntament


  • Comparteix:

Francesc Carol, Susanna Pellicer i Lluís Hosta

Francesc Carol, Susanna Pellicer i Lluís Hosta

Els adjudicataris d'un pis protegit de venda o lloguer de Promusa posen un notable als seus habitatges. Els punts febles d'aquestes vivendes de l'empresa municipal d'habitatge són les plaques solars i el sistema d'aigües grises, i les millors notes són per al preu, el comfort i l'adequació a les necessitats.

S'han entrevistat 300 persones que viuen en habitatge de protecció oficial a Sant Cugat. Un de cada quatre no canviaria res del seu habitatge. Els que sí que ho farien canviarien, majoritàriament, les finestres i portes, ampliarien habitacions o en farien més o desitjarien més espai.

Tot i la satisfacció general, el sistema de plaques solars rep la pitjor nota, un 4,1. Francesc Carol és el regidor d'Habitatge.

Francesc Carol

Dóna un estalvi energètic, però necessita una inversió inicial. Ho hem d'estudiar per veure com ho podem millorar.


El gerent de Promusa, Lluís Hosta, ha explicat que en els pisos de lloguer és el consistori el que s'encarrega del manteniment, però que en els de venda la responsabilitat de contractar un manteniment recau en els veïns i sovint no es fa i es deixen d'utilitzar. De cara a les properes promocions, volen insistir als veïns perquè es tingui cura de les plaques i es facin funcionar correctament.

L'altre punt valorat amb una nota baixa és el sistema d'aigües grises, que té un 5,1. Tot i això, Hosta ha destacat que actualment ja s'està millorant perquè els pisos més nous ja empren tecnologies més avançades que no fan servir productes químics, sinó que són biològics que no necessiten tant seguiment. Hosta, però, ha descartat que, ara per ara, s'instal·li aquest nou sistema als pisos més antics.

Una altra dada que es detecta en l'estudi és que els joves són més crítics amb la vivenda i les persones grans es mostren més satisfetes. Les notes també milloren entre els pisos de venda adjudicats abans i després del 2001.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.