Un Pla regirà les actuacions en matèria de mobilitat a la ciutat


  • Comparteix:

El Pla de Mobilitat ha de preveure temes com els aparcaments i l'eix de vianants.

El Pla de Mobilitat ha de preveure temes com els aparcaments i l'eix de vianants.

L'Ajuntament iniciarà els tràmits per elaborar un Pla de Mobilitat Urbana del municipi. Així ho ha aprovat per unanimitat al ple municipal, amb l'objectiu de preveure aspectes com la vianantització, els aparcaments, la supressió de barreres arquitectòniques o l'accés als comerços de la ciutat.

Aquesta proposta institucional contempla la necessitat d'impulsar un pla de mobilitat urbana del municipi que permeti un desenvolupament sostenible de la ciutat i que compagini diferents aspectes com l'eix de vianants, la potenciació del transport públic o la supressió de barreres arquitectòniques entre d'altres.

Així ho explica la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Sant Cugat requereix un pla de mobilitat urbana que convini la viannatització de la ciutat i l'accessibilitat al centre, que respcti la dinàmica dels districtes i contempli l'encaix dels nous barris.


Concretament, la moció planteja que s'iniciï l'elaboració d'aquest pla, que es convoqui de forma immediata una comissió informativa de mobilitat per debatre aquest encàrrec, i que es convoqui de cara al novembre al consell de mobilitat per iniciar un procés participatiu.
El pla també haurà d'incorporar els resultats de l'estudi sobre supressió de barreres arquitectòniques i comptarà amb una partida en el pressupost de l'any vinent. La proposta ha rebut el suport de totes les formacions, tot i que des de l'oposició han recordat que ja fa temps que es treballa en alguns d'aquests projectes i han demanat que es tirin endavant d'una vegada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.