L'Associació de Propietaris atorga els premis d'Arquitectura entre les 16 propostes seleccionades


  • Comparteix:

Els arquitectes Xavier Alba, en la modalitat de vivenda unifamiliar, i Carles Ferraté, en edifici plurifamiliar, han estat els guanyadors del segon Premi d'Arquitectura de Sant Cugat que atorga l'Associació de Propietaris de la ciutat. El concurs premia la creativitat arquitectònica i de qualitat dels edificis de nova planta o les obres de rehabilitació que s'hagin acabat durant l'any 2001.

Una de les novetats d'aquest any era la creació de dues categories diferenciades, una per a la vivendes unifamiliars, i una altra per als edificis plurifamiliars. De tots els edificis d'aquestes caraterístiques construïts durant el 2001, el jurat va fer una pre selecció i va reduir a 16 els finalistes.
Finalment, els guanyadors han estat l'arquitecte Xavier Alba, per la vivenda unifamiliar del carrer Truanes, de La Floresta, i l'arquitecte Carlos Ferraté, per una vivenda plurifamiliar al carrer Verdi.
Segons el secretari del jurat, Josep Garriga, els guanyadors van escollir-se quasi per una unanimitat.

Josep Garriga

N'hi havia un parell que despuntaven, però al final es va decidir donar els premis pràcticament per unanimitat.


Aquest premi compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, que facilita als organitzadors la relació d'edificis construïts o rehabilitats durant l'any anterior. Per a l'alcalde, Lluís Recoder, l'objectiu és que aquesta iniciativa contribueixi a millorar la personalitat arquitectònica de la ciutat.

Lluís Recoder

M'agradaria que servís perquè els arquitectes s'esforcin per edificis amb personalitat.


Cal destacar que aquest premi no compta amb una dotació econòmica pels guanyadors sinó que es tracta d'un reconeixement públic a la seva feina. Durant el sopar d'entrega de premis, celebrat a la Masia Can Cabassa, els organitzadors ja han anunciat que, de cara a propers anys, tenen previst incloure altres modalitats constructives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.