La Candidatura de Progrés rectifica i diu que no recorrerà la sentència de demolició d'un dels xalets il·legals de Valldoreix


  • Comparteix:

Montse Turu diu que acataran la sentència.

Montse Turu diu que acataran la sentència.

L'equip de govern de l'EMD de Valldoreix fa marxa enrere i afirma, ara, que no considera apropiat recórrer la sentència que obliga a enderrocar un dels tres xalets que l'empresa BEI Barcelona va construir amb una llicència per a rehabilitació. Des de la Candidatura Catalanista i de Progrés, consideren que el procés ja ha generat prou costos a l'entitat. La proposta de no recórrer la sentència es portarà a aprovació dijous, durant un ple extraordinari.

Tot i que inicialment l'EMD havia anunciat que presentaria un recurs, la presidenta de l'entitat Montserrat Turu, creu que la sentència està prou argumentada, i que els mateixos arguments del jutge ja els van donar abans la direcció general d'urbanisme de la Generalitat i el mateix ajuntament de Sant Cugat.

Turu ha explicat també que, segons la sentència, el propi projecte que acompanyava la petició de llicència d'obres ja deixava clar que no era una rehabilitació.
És per aquests motius que Turu considera que l'EMD ha d'assumir la seva responsabilitat institucional, acatar la sentència i no gastar més diners públics en la defensa d'aquest cas.

Montse Turu

Considerem que no cal allargar més un procés que és prou clar i que seguria generant costos per l'entitat.


D'altra banda, i pel que fa a la possibilitat de demanar responsabilitat, l'actual presidenta de l'entitat ha afirmat que, si la sentència es decreta com a ferma, els anteriors responsables de l'EMD hauran de respondre.

Montse Turu

Si com nosaltres creiem, les llciències van ser mal donades, demanarem responsabilitats. A l'expedient hi consta la resolució, amb les signatures dels anteriors responsables de l'EMD.


Cal recordar que aquesta sentència afecta només a un dels tres xalets construïts per Bei Barcelona en una zona verda de l'avinguda Mossèn Cinto Verdaguer. Actualment, queden pendents de sentència els dos recursos corresponents a les altres dues cases.
En cas que l'empresa constructora decidís recórrer, la sentència ferma podria trigar encara entre 8 i 18 mesos a dictar-se, moment en que l'EMD podrà acatar la resolució del jutge i enderrocar el xalet.
D'altra banda, des de la candidatura catalanista i de progrés han denunciat la manca de rigor urbanístic seguit per l'anterior govern de Valldoreix i ja han anunciat que volen posar fi a aquesta situació i posar al dia tots els tràmits i expedients.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.