L'EMD aprova no recórrer la sentència per enderrocar un xalet construït amb llicència de rehabilitació


  • Comparteix:

Montse Turu, presidenta de l'EMD

Montse Turu, presidenta de l'EMD

L'EMD de Valldoreix no recorrerà la sentència que obliga a l'enderrocament d'un xalet construït per l'empresa BEI Barcelona amb una llicència de rehabilitació. Així s'ha aprovat en un ple extrordinari de l'entitat, amb els vots a favor de la Candidatura Catalanista i de Progrés i el PP, i els vots en contra de CiU. Mentre els vocals de la federació nacionalista consideren que cal defensar l'entitat i recórrer la sentència, la presidenta de l'EMD, Montse Turu, afirma que la responsabilitat s'hauria d'haver execrit abans de donar la llicència.

El ple ha ratificat la decisió de l'equip de govern de Valldoreix de no recórrer la sentència que obliga a enderrocar un dels xalets construïts a l'avinguda Mossèn Cinto Verdaguer, ja que consideren que queda prou clar que es tracta d'una obra nova i no d'una rehabilitació.

Aquesta proposta no ha estat ben rebuda pels vocals de CiU, anteriors responsables del govern de l'EMD, que creuen que el jutge no ha tingut en compte alguns aspectes del cas i que s'ha malinterpretat una informe tècnic. Per a Francesc Cardoner, acatar la sentència suposarà un gran cost econòmic que l'entitat no podrà assumir, i ha titllat d'irresponsabilitat no defensar l'autonomia de l'EMD ni el seu personal.

Francesc Cardoner

Creiem que val la pena que l'EMD defensi la seva autonomia i la seva llibertat, i cal defensar també els tècnics, que sovint ha de prendre decisions compromeses.


La resposta de la presidenta de l'EMD però, ha estat contundent. Montse Turu ha explicat que un dels principals supòsits en què es basava la llicència d'obres té a veure amb el compromís de no expropiar els terrenys abans de 15 anys i que això no té fonament ja que l'EMD no té competències per expropiar. Segons Turu, un cop donada una llicència com aquesta, ara ja no és el moment de parlar de responsabilitat.

Montse Turu

No em parli de les responsabilitats que tingui l'EMD actualment per la presentació o no del recurs. Parli de la responsbailitat d'un govern que dóna una llicència d'aquesta manera.


La presidenta de l'entitat ha afegit que tampoc no es tracta d'un problema tècnic sinó d'una responsabilitat política, perquè l'anterior equip de govern no va tenir en compte els requeriments de la Direcció d'Urbanisme de la Generalitat ni l'ajuntament de Sant Cugat, fet que ha qualificat de manca de respecte per aquestes administracions.

Un cop aprovat no recórrer la sentència, la seva execució haurà d'esperar, en principi, 18 mesos, ja que l'empresa constructora, BEI Barcelona, ha anunciat la possibilitat de recórrer i portar el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.