Els noms de la Penya Regalèssia i el baró de Coubertin s'incorporen al Nomenclàtor


  • Comparteix:

Indrets ja coneguts pels santcugatencs com el Parc Central, l'Arborètum o el Parc de la Pollancreda i d'altres noms de nova creació com els Jardins de la Penya Regalèssia o el Passeig del Baró de Coubertin s'han incorporat oficialment al Nomenclàtor de la ciutat. La mesura ha estat aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició.

El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, ha explicat que només s'han tramitat aquells noms que els tècnics consideraven urgents i ha remarcat que l'equip de govern no ha volgut incloure denominacions que podrien ser titllades de polèmics.

Recasens ha volgut destacar, pel seu significat per a la ciutat, la Penya Regalèssia, que dóna nom als jardins situats entre el carrer Abat Armengol i Josefina Mascareñas. El tinent d'alcalde ha fet seves unes paraules de Rogeli Padró l'any 1989, a la revista 'Viure a Sant Cugat', en record de la tasca d'aquest col·lectiu.

Joan Recasens

Si avui és viva la tradició del paga-li Joan, el Club Esportiu Sant Cugat o la festa de Sant Medir, entre d'altres, és gràcies al grup de la penya Regalèssia a qui només tenim coses a agraïr.


De la seva banda, els grups de l'oposició s'han abstingut en la votació per la polèmica que s'arrossega des del seu abandonament de la Comissió del Nomenclàtor.

El regidor del PP Alfredo Bergua ha lamentat que des del govern municipal no s'hagi fet res per solucionar el conflicte.

Alfredo Bergua

Lamentem com van reaccionar llavors i creiem que no van moure un dit per arreglar-ho. Esperem que el consens torni la propera legislatura.


Recasens s'ha defensat de les crítiques i ha adduït que no han inclòs noms que poguessin ser una font de conflicte. Així, ha explicat que alguns noms de perfil polític com Joan Raventós, Ramon Trias Fargas o Ernest Lluch, entre d'altres, només s'inclouran si hi ha un acord entre tots els grups municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.