Una sentència judicial declara 'nul·les' les contribucions especials al sector 15 de Mira-sol


  • Comparteix:

La denúncia ha estat interposada per 7 veïns del sector 15 de Mira-sol.

La denúncia ha estat interposada per 7 veïns del sector 15 de Mira-sol.

Un jutjat contenciós administratiu de Barcelona ha declarat les contribucions especials com a 'nul·les de ple dret' en considerar que la base impositiva del 90% de cost pels veïns no està jutificada i a més, conté defectes de forma. L'Ajuntament, per la seva banda, ha presentat recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Si l'alt tribunal català confirma la sentència, el consistori es veuria obligat a retornar les liquidacions provisionals fetes pels veïns del sector 15 de Mira-sol.

L'Ajuntament ha anunciat que presentarà recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja que considera que l'expedient es va tramitar de manera correcta.

En canvi, la sentència del jutjat contenciós-administratiu número 13 de Barcelona creu que l'expedient no 'justifica' el percentatge del total de les obres d'urbanització que han de pagar els veïns. A més, troba a faltar la relació de quotes individuals i per tant, conclou que es viola el dret dels denunciants a promoure una associació de contribuents. Segons aquesta resolució és obligat que l'Ajuntament adjunti un relació dels contribuents i les quotes pertinents.

D'altra banda, la resolució judicial afegeix que 'no està justificat' el percentatge del 90% de la base imposable pels veïns.

Si l'alt tribunal català confirma la sentència, el consistori es veuria obligat a retornar les liquidacions provisionals fetes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.