Neix la Plataforma Cívica per la Defensa de Can Busquets amb l'objectiu d'aturar la construcció en aquest espai


  • Comparteix:

Els veïns opositors a l'urbanització de Can Busquets s'han constituït en un col.lectiu que, sota el nom de Plataforma per la Defensa de Can Busquets, treballarà per la protecció d'aquest espai natural. La primera acció del grup serà la redacció d'un manifest que demana la inclusió de Can Busquets al Pla Especial de Collserola i al PEIN, així com la paralització de la modificació del PGM del districte.

Una trentena de persones s'han aplegat sota el nom de Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets, un col.lectiu que, a la vegada, s'inclou dins la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola.

El primer objectiu del grup és la redacció d'un manifest en què es denunciarà que l'Ajuntament vulgui construir 64 cases al Turó de Can Busquets. Una acció que, segons la plataforma, suposaria un gran perill per la Vall de la Rierada, ubicada en aquest sector.

Per aquest motiu, l'entitat se'n fa creus que l'alcalde participi en iniciatives com el Dia de l'Arbre, i, en canvi, no blindi la protecció de Can Busquets. Escoltem una de les membres de l'entitat, Montserrat Inglés:

Montse Inglés

Li demano que enlloc de plantar arbres, no tal·li els que tenim. No ens digui que farà vivenda pública, això no ens afecta.


El document consensuat per l'entitat també demana que s'aturi la modificació del PGM de La Floresta, pendent d'aprovació per part de la Direcció General d'Urbanisme. En darrer lloc, el manifest considera que és necessària la inclusió de Can Busquets dins el Pla Especial de Collserola i el Pla d'Espais Interès Naturals, més conegut per PEIN.

Aquest manifest s'acompanyarà de diverses actuacions i activitats que el col.lectiu realitzarà per reclamar la preservació del bosc de Can Busquets. Montserrat Inglés està convençuda que els seus esforços arribaran a bon port:

Montse Inglés

No es pot parlar en termes econòmics i dir que no és rentable mantenir un espai natural


La Plataforma per a la Defensa de Can Busquets ha format comissions de treball per dur a terme les diferents iniciatives de l'entitat.Els membres de l'entitat es reuniran els segons dilluns de cada mes al Centre Social i Sanitari de La Floresta. La trobada del mes de desembre se celebrarà, però, de forma excepcional el dia 9.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.