Els opositors al Quart Cinturó apel·laran a Europa perquè s'aturi el projecte


  • Comparteix:

Es revifa la campanya en contra del Quart Cinturó i fins i tot es pensa apel·lar a la Comissió Europea per eturar el projecte. Coincidint amb la licitació de les obres del primer tram, les entitats contràries a l'autovia orbital han convocat una manifestació de protesta el dia 14 per reclamar que es potenciï el tranport públic i es preservin els espais naturals que queden a la regió metropolitana.

La campanya contra el Quart Cinturó ja té prop de dotze anys i compta amb unes 250 entitats del Vallès, el Baix Llobregat i el Penedès. Aquests col·lectius consideren que aquesta infraestructura, que ha d'unir el Vallés Oriental, l'Occidental i el Baix Llobregat i, alhora, descongestionar l'A-7, és un atac al medi ambient.

Ara, i conicidint amb la licitació del primer tram d'aquesta via, es vol revifar la campanya. Matia Sarracant, membre de l'entitat ecologista Adenc, assegura que cal tornar a posar el debat sobre la taula i recordar que aquesta via compta amb un fort rebuig social.

Matias Sarracant

Més enllà del rebuig tècnic o per criteris medi ambientals, volem tornar a posar el debat sobre la tula i demostrar que hi ha un fort rebuig social.


Amb aquesta voluntat, la campanya ha engegat diverses accions. La primera és una mnaifestació prevista pel dia 14 al municipi d'Abrera, i on s'espera reunir un bon nombre d'opositors al projecte.
En segon lloc, aquests col·lectius volen vincular els organismes europeus en contra d'aquest cinturó.

Matias Sarracant

Tornarem a engegar un procés per vincular els òrgans europeus a la campanya, que tinguin en compte que aquest projecte va contra les directiva per preservar aspectes ambientals i socials del terriotri.


D'altra banda, cal destacar que en els darrers mesos s'han sumat a la campanya diferents entitats del Penedès, que no veuen amb bons ulls la possible perllongació d'aquesta via fins a Vilafranca.
A data d'avui també hi ha pendents de resolució diverses al·legacions i contenciosos administratius contra el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.