El sistema de pilones mòbils comença a funcionar el dia 18 a quatre carrers com a prova pilot


  • Comparteix:

Els cotxes podran accedir-hi amb autorització.

Els cotxes podran accedir-hi amb autorització.

Les pilones mòbils que limitaran el pas de vehicles als carrers de vianants entraran en funcionament el proper dia 18 als carrers Sort, Gorina, del Carme i Sant Ramon. Els veïns d'aquesta zona ja poden passar per l'Oficina d'Atenció Ciutadana a recollir les seves targetes magnètiques que els permetran desactivar el sistema i accedir als seus aparcaments.

L'objectiu d'aquest sistema de pilones mòbils és limitar els pas dels vehicles a les zones de vianants. El sistema inclou uns semàfors que indiquen si està permès el pas, i un sistema de pilones que només es poden baixar per permetre el pas de vehicles amb unes targetes magnètiques o amb l'autorització pertinent.

Després d'unes setmanes de proves, el sistema ja està a punt per entrar en funcionament, i ho farà el proper dijous, dia 18, justa abans de les vacances de Nadal. Així ho ha confirmat la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Mercè Conesa, que ha recordat que aquesta és una prova pilot en 4 carrers de la ciutat.

Mercè Conesa

El dia 18 entrarà en funcionament el sistema a 4 carrers del casc antic, amb l'objectiu de preservar l'eix de vianants.


Pel que fa a les targetes magnètiques, des del passat dia 9 es poden passar a recollir per l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, on es lliura als veïns afectats tota la informació necessària, la tarja i un adhesiu identificador per al seu vehicle. Tal i com explica Conesa, poden recollir aquest material els veïns del carrers afectats o les persones que acreditin que hi tenen una plaça d'aparcament.

Mercè Conesa

Des del dia 9 poden recollir les targetes els veïns que visquin en aquests carrers o les persones que acreditin que hi tenen una plaça de pàrquing.


Tot i que l'Ajuntament ja va fer una reunió amb els veïns afectats per informar-los i resoldre dubtes, des de l'Ajuntament han assegurat que es continuarà treballant per resoldre els problemes que vagin sortint. Entre les principals preocupacions destaquen l'accés de vehicles d'emergència, el cas de persones que necessitin una atenció especial en el transport o qüestions com la forma d'accedir als carrers per part de repartidors.

D'altra banda, cal recordar que si aquest sistema funciona, a finals de gener es començarà a instal·lar a la zona de la plaça Octavià, Pere San, Endavallada, carrer Major i de la Torre, i que l'objectiu és tenir-lo instal·lat a tot l'eix de vianants en el termini d'un any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.