Aquest dijous entra en funcionament el sistema de pilones a quatre carrers com a prova pilot


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible Mercè Conesa i la regidora Marta Subirà.

La tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible Mercè Conesa i la regidora Marta Subirà.

Prop de 180 persones ja han recollit les seves targetes magnètiques per desactivar el sistema de pilones mòbils que entrarà en funcionament aquest dijous als carrers Sort, Gorina, del Carme i Sant Ramon. L'Ajuntament ha reforçat el personal de serveis interns per cobrir les possibles incidències que sorgeixin durant els primers dies de funcionament d'aquest sistema.

El nou sistema suposa un pas més en el Pla del Centre ja que té com a objectiu limitar el pas de vehicles als carrers de vianants. D'aquesta forma, els veïns o persones amb una plaça de pàrquing dins la zona restringida tindran una targeta magnètica per desactivar les pilones i accedir als carrers, on podran estacionar el vehicle durant un període de 20 minuts. Pel que fa a taxis o vehicles d'emergències, hauran de contactar amb la central de control de la Policia Local perquè els autoritzin el pas. Ho explica la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Els veïns podran estar dins la zona restringida 20 minuts, mentre que els taxis o vehicles d'emergències podran desactivar les pilones amb sistema manual.


En el cas dels comerciants, hi haurà uns horaris de càrrega i descàrrega a primera hora del matí, al migdia i a la nit.

De moment, unes 180 persones ja han passat a recollir la informació i la seva targeta magnètica i també s'ha donat una formació especial a les persones que hauran d'estar-se al centre control. D'altra banda, i per pal·liar, al màxim, les incidències que pugin sorgir els primers dies, s'habilitarà un servei especial per informar i resoldre possibles incidents.

Mercè Conesa

Aquests primers dies poden ser complicats i per això reforçarem els servei del centre control, per evitar al màxim els problemes.


Amb la mateixa voluntat de facilitar l'adaptació a aquest nou sistema, les nits dels dies 24, 25 i 31 de desembre i del 5 de gener, en què pot haver-hi més moviment, les pilones romandran baixades.

Recordem que, de moment, el sistema només s'ha instal·lat als carrers Gorina, Sort, del Carme i Sant Ramon, però que l'objectiu de l'equip de govern és tenir-lo instal·lat a tota la zona de vianants en el termini d'un any. Això suposarà la col·locació d'unes 21 pilones, i un cost de 600.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.