La Generalitat, en desacord amb fer un tercer rail en el traçat vallesà del TGV


  • Comparteix:

Manel Nadal considera que Foment incompleix els compromisos amb la Generalitat

Manel Nadal considera que Foment incompleix els compromisos amb la Generalitat

La Generalitat considera que el ministeri de Foment incompleix els compromisos acordats respecte el traçat del TGV al seu pas pel Vallès. El secretari de Mobilitat , Manel Nadal, ha demanat que es construeixi una via d'ample europeu que permeti el pas de passatgers i mercaderies, enlloc d'aprofitar la via ja existent com preveu Foment.

Les declaracions de Nadal arriben després que el Ministeri de Foment anunciés a la delegació d'alcaldes de la comarca que el traçat vallesà del TGV es farà mitjantçant la construcció d'un tercer rail paral·lel a la via ja existent, i no pas una doble via d'ample europeu com reclamaven els alcaldes.

Per al secretari de Mobilitat, el ministeri està incomplint així els compromisos adquirits prèviament amb la Generalitat i no respecta el projecte aprovat segons el qual s'havia de construir una nova via d'ample europeu. És per això que Nadal reclama la construicció d'aquesta línia per al pas de passatgers i mercaderies, i que s'aprofiti la línia convencional per a la línia de Rodalies de Renfe.

Manel Nadal

Ens sembla que això no és el més eficient. El que convé que hi hagi una línia específica per l'alta velocitat i les mercaderies amb ample internacional.


De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat ha reiterat la voluntat d'estudiar la proposta de Foment, i ha afegit que si es demostra que el projecte del Ministeri no pot donar resposta a les espectatives vallesanes, reforçaran la petició del govern català.

Lluís Recoder

Des del Ministeri ens van dir que això garantia tota la capacitat, i vam dir que ho consultaríem. Volem fer les consultes pertinents.


Pel que fa als altres temes plantejats durant la reunió, el secretari de Mobilitat també ha lamentat el reiterat incompliment de Foment pel que fa a la posada en marxa de la línia de Renfe entre Mollet i el Papiol, cosa que, segons ha dit, fa necessària una reunió amb el ministre Cascos.

D'altra banda, Manel Nadal ha afegit, respecte el Quart Cinturó, que la Generalitat aposta per connectar el Baix Llobregat amb el Vallès, però que la resta de trams es poden fer mitjançant altres connexions, com la ferroviària. En aquest sentit, Nadal ha advertit al Ministeri de Foment del descord de la Generalitat amb el projecte, fet que portarà al govern català a no tramitar nous trams d'aquesta via.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.