L'Ajuntament destinarà pisos de lloguer de Promusa a la gent gran


  • Comparteix:

El pisos de Can Cabassa estaran enllestits entre maig i juliol

El pisos de Can Cabassa estaran enllestits entre maig i juliol

L'Ajuntament destinarà a la gent gran els 20 habitatges de lloguer que Promusa està construïnt a la plaça Lluís Millet. D'aquesta manera, el consistori vol cobrir les necessitats d'habitatge de dos grans col·lectius de la ciutat, la gent jove i la tercera edat. L'empresa municipal de l'habitatge està construint actualment al municipi un total de 173 vivendes, entre compra i lloguer, que s'entregaran entre finals d'aquest any i principis del 2005.

Segons un estudi elaborat per una de les màximes especialistes en tema d'habitatge del país, Carme Trilla, la gent jove però també la gent gran són els principals col·lectius amb més dificultats per accedir a un habitatge.

És per aquest motiu que l'Ajuntament ha decidit destinar a la tercera edat els 20 pisos de lloguer que Promusa està construint a la plaça Lluís Millet. Ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Segons l'estudi, els col·lectius amb més dificultats per accedir a l'habitatge són els joves, que ja ho sabíem, i també la gent gran.


Aquests pisos estaran enllestits durant el primer trimestre del 2005, i tot i que ja s'ha determinat que seran de lloguer, encara no s'han definit les bases ni els criteris per adjudicar-los.

Pel que fa als joves, abans d'acabar aquest any s'hauran entregat els 40 apartaments de lloguer que Promusa està construint al carrer Josefina Mascareñas, al costat del Monestir. Aquesta és la primera promoció de lloguer que fa Promusa. Per l'alcalde, aquesta promoció ha posat les bases d'una nova política de l'habitatge públic basada en el lloguer, que fins ara no es feia a Catalunya i que comença a ser necessària davant l'escassetat de sòl per construir vivendas social.

Lluís Recoder

Si tota la política d'habitatge públic que fem és de compra, arriba un moment que no es pot fer política d'habitatge, que ja no tinguem més sòl per fer política d'habitatge públic.


A banda d'aquestes promocions, l'empresa municipal de l'habitatge té previst entregar entre juliol i setembre els 93 pisos de compra que s'estan construint a Can Cabassa, mentre que les 12 vivendes de compra que s'estan fent a l'entorn del Monestir podrien començar a habitar-se cap a l'octubre.

En total, Promusa està construint actualment 173 habitatges públics al municipi, que tant en la compra com en el lloguer són entre un 40 i un 63% més barats que els pisos que poden adquirir-se al mercat lliure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.