El xiprer històric de Can Quitèria obliga a replantejar-se l'aparcament


  • Comparteix:

El projecte preveu un aparcament soterrat per a 200 vehicles.

El projecte preveu un aparcament soterrat per a 200 vehicles.

Un històric xiprer de 300 anys pot obligar a replantejar el projecte de l'aparcament soterrat de Can Quitèria. L'Ajuntament i l'empresa constructora estan estudiant les possibles fórmules per mantenir l'arbre i poder fer el pàrquing, que potser haurà de ser més petit del que s'havia previst.

L'arbre es troba just dins el solar on està previst fer l'aparcament, davant la masia de Can Quitèria. Ara el que cal és trobar la fórmula per garantir l'equilibri entre la necessitat de places de pàrquing i la importància de preservar els elements naturals destacats del municipi.

Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Estem estudiant si es pot traslladar l'arbre o sinó, com podem fer el porjecte garantint que el xipre no es vegi afectat.


De moment, els primers informes estableixen que l'arbre necessita almenys un radi de 6 metres al seu voltant per poder viure, i això comportaria replantejar el projecte inicial de l'aparcament. Conesa ha assegurat però que per ara no s'ha plantejat la possibilitat de traslladar el pàrquing a una altra banda, sinó que, si és necessari, es negociarà fer-lo més petit.

Mercè Conesa

Nosaltres creiem que aquest és un bon lloc per fer l'aparcament, i si cal, negociarem amb l'empresa per replantejar-lo i fer-lo més petit.


Mentre aquest tema no es resolgui i no es puguin començar les obres, previstes inicialment per aquest mes de gener, l'Ajuntament mantindrà en funcionament l'aparcament de zona blava que s'ha habilitat en aquest espai coincidint amb les festes nadalenques. Recordem que el projecte de l'aparcament de Can Quitèria preveu un pàrquing soterrat de 4 plantes amb capacitat per a 200 vehicles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.