El litigi de Torre Negra frena una promoció d'habitatge públic a Pla del Vinyet


Temes relacionats

El Pla del Vinyet tindrà una cinquantena d'habitatges de Promusa (21/des/10)

El TSJC anul·la l'acord per protegir Torre Negra, però avala que sigui sòl no urbanitzable (23/feb/09)


  • Comparteix:

Sessió plenària

Sessió plenària

Una promoció d'habitatge públic a la zona del Pla del Vinyet ha quedat aturada a causa del litigi de Torre Negra. La modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) en aquell entorn que havia de permetre l'operació ha quedat en paper mullat per decisió judicial i ara s'haurà de tornar a tramitar per impulsar la promoció.

Tot arrenca amb la sentència de 2009 en què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va concloure que la zona de Torre Negra no tenia els requisits per ser sòl urbanitzable de protecció especial, però sí que pot ser sòl no urbanitzable ordinari. Com que la modificació del PGM a l'entorn del Pla Vinyet estava relacionada amb el canvi de sòl a Torre Negra i era prèvia a aquella sentència, ara caldrà tramitar-la de nou per adequar-la i impulsar la promoció, tal com ha explicat el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana.

Pere Casajoana

Torre Negra segueix sent no urbanitzable però caldrà tornar a tramitar figures de planejament per fer l'habitatge públic.


La promoció aturada
Al desembre de 2012, es va aprovar per unanimitat al ple una modificació puntual del planejament a l'àmbit del Pla de Vinyet per permetre la urbanització d'una parcel·la de 21.000 metres quadrats delimitada pel Teatre-Auditori, l'escola Europa i EsadeCreapolis.

El projecte recollia la construcció d'uns 130 habitatges, dels quals 48 s'havien de destinar a habitatge de protecció oficial en règim de venda. Els edificis havien de ser de planta baixa més quatre pisos i seguiran la mateixa tipologia de l'entorn urbà.

L'àrea d'Urbanisme no ha concretat quan es tornarà a portar la modificació del PGM al ple perquè el projecte es reprengui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.