Els districtes viuran un 2014 amb quatre grans actuacions urbanístiques

El pla d'asfaltat de la Floresta, l'acció més ambiciosa d'obres del 2014

Urbanisme

Publicat el 25/oct/13 per Sílvia González

El 2014 serà l'any del mandat de 'les grans obres als districtes', segons el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana. Els projectes d'urbanització de Can Borrull, a les Planes, i Bell Indret i la Capella de Sant Joan, a Mira-sol, són les accions previstes juntament amb la més 'ambiciosa': el pla d'asfaltat de la Floresta amb pressupost pluriannual de 2,5 milions d'euros.

CiU intentarà acomplir el 2014 un dels seus compromisos electorals: la urbanització dels districtes. En una entrevista Cugat.cat, el regidor d'Urbanisme i Obres ha explicat que l'any vinent serà l'any del mandat de 'les grans obres als districtes' amb quatre grans intervencions a la Floresta, les Planes i Mira-sol.

Per Pere Casajoana l'actuació més important és el pla d'asfaltat de la Floresta que enllestirà en dos anys el 75% dels carrers pendents d'asfaltar. Urbanisme compta amb una partida pluriannual dins el capítol d'inversions d'1,6 milions d'euros, previstos el 2014, i de 900.000 euros, el 2015.

El regidor d'Urbanisme i Obres ha explicat que el criteri per prioritzar quins carrers s'asfaltaran primer vindrà donat per les necessitats de comunicació viària, entre d'altres factors.

Pere Casajoana

Vies importants de comunicació i habitatges que donin servei a aquests carrers que s'alfalten. I també fer aquells que carrers que, de no fer-los, contribuirien a la degradació d'altres vies.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A Mira-sol s'actuarà amb els projectes d'urbanització de la Capella de Sant Joan i el sector de Bell Indret, ubicat darrere de Mira-sol Centre. Segons les últimes dades, l'acció a la Capella de Sant Joan començarà al març amb un durada de 10 mesos i un cost de 2,4 milions, dels quals 1,1 són a càrrec dels veïns. Amb relació a Bell Indret, Casajoana apunta que el projecte portarà a una nova reparcel·lació, mantenint les quotes de 2006 pactades amb els veïns.

El pla de millora de Can Borrull de les Planes és la quarta intervenció. A l'espera que Ajuntament i Diputació acordin el cost final de les obres, el que sí que està tancat és que els veïns assumiran 800.000 euros del projecte a través de quotes urbanístiques.

Completades aquestes intervencions, Casajoana apunta que el que quedarà pendent 'per a qui guanyi les eleccions' serà el projecte d'urbanització de l'avinguda de Baixador a Valldoreix i el 25% dels carrers pendents d'asfaltar de la Floresta.