Sant Cugat implanta un sistema a distància per controlar 7.500 punts de llum


  • Comparteix:

Les xerrades s'han centrat en l'estalvi energètic / Foto: Fundaciongasnaturalfenosa.org

Les xerrades s'han centrat en l'estalvi energètic / Foto: Fundaciongasnaturalfenosa.org

Sant Cugat està implantant un sistema de telecomandament per controlar a distància 7.500 punts de llum per reduir en un terç la despesa energètica. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, en una xerrada sobre eficiència energètica a Palma organitzada per la Fundació Gas Natural Fenosa.

En aquest àmbit, 7.900 fanals dels 18.000 punts de llum amb què compta la ciutat s'acabaran substituint i millorant per fer-los més eficients energèticament. Aquesta actuació està emmarcada dins el Pla Director d'Enllumenat que es va aprovar el 2006 i que compta amb un pressupost de 10 milions d'euros.

Paraira també ha parlat de la proposta intel·ligent de sensorització de l'enllumenat, que consisteix en il·luminar intensament només quan passi una persona o vehicle per aquell carrer. L'objectiu és que aquest sistema permeti estalviar un 30% de la factura energètica i evitar l'emissió de 1.000 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

La Fundació Gas Natural Fenosa ha analitzat a Palma de Mallorca iniciatives per millorar l'eficiència energètica. Durant aquest seminari sobre respostes d'eficiència energètica en el transport i en els serveis, organitzat amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, els experts han exposat solucions d'eficiència per al transport, el sector terciari i el consum a la llar.

La jornada ha comptat amb la presència de més de 170 professionals d'empreses energètiques, industrials, instal·ladors i experts vinculats als sectors de l'energia, l'eficiència energètica i el medi ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.