Sant Cugat obre la porta a convertir algunes masies en hotels


  • Comparteix:

Imatge de la Masia de Can Flo / Foto: Ajuntament

Imatge de la Masia de Can Flo / Foto: Ajuntament

Les masies de Sant Cugat ubicades a sòl no urbanitzable es podran convertir en hotels, cases rurals o en edificis d'habitatges. El ple municipal ha aprovat per unanimitat un Pla Especial Urbanístic de Masies i Cases Rurals per donar una nova sortida a aquestes construccions.

A Sant Cugat, hi ha actualment 33 masies ubicades a sòl no urbanitzable. Totes, excepte la masia de Can Monmany que és de titularitat pública, es podran beneficiar, si el privat ho vol, d'aquesta nova proposta que tira endavant l'Ajuntament. L'objectiu és regular aquestes construccions i que es puguin rehabilitar per donar una nova sortida més enllà de la venda, inassumible per a un únic privat.

El Pla Especial Urbanístic de Masies i Cases Rurals recull poder dotar d'usos complementaris aquestes masies als establerts a dia d'avui. En aquest sentit, podran convertir-se en hotels les construccions que tinguin 1.000 metres quadrats o més, que són exactament cinc d'aquestes 33. Les altres, més petites, podran dividir-les horitzontalment per crear fins a un màxim de quatre espais diferents per masia. Amb tot, l'ús final que se li pugui donar no ha de passar obligatòriament per un habitatge, sinó que també es pot destinar a casa de colònies o centres empresarials.

El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que la proposta facilitarà la dinamització de l'entorn de Collserola, a més de recuperar i incentivar l'activitat econòmica i social.

Pere Casajoana

La possibilitat de poder-se dividir en quatre habitatges fa que puguin tenir més sortida. També el fet que es puguin convertir en hotel farà dinamitzar l'entorn de Collserola i recuperar i incentivar activitat econòmica i social.


Les masies estan ubicades sobretot a Valldoreix, la Floresta i les Planes. Can Bell, Can Puig, Can Calders, Mas Mestre i Torre Negra són les masies que podrien convertir-se en hotel si la propietat ho sol·licita. Can Barata, Can Cusó, Can Barba i Can Flo són alguns dels noms d'altres masies de dimensions menors que podran beneficiar-se d'altres usos.

Els partits de l'oposició han donat suport al pla. La CUP i ICV-EUiA han demanat que es tingui en compte la possibilitat de recuperar l'agricultura de proximitat en aquest projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.