69.249 santcugatencs tenen dret a vot en el procés participatiu del 9N


  • Comparteix:

69.249 santcugatencs majors de 16 anys tenen dret a vot aquest diumenge en el procés participatiu del 9N. En total hi haurà 69 meses repartides entre els cinc instituts públics de la ciutat, que estaran oberts de nou del matí a vuit del vespre, per poder-hi dipositar el vot amb prèvia presentació del DNI. El consistori ha organitzat un dispositiu especial de transport públic per facilitar el desplaçament als punts de votació. Durant la festa de tancament de campanya, els impulsors de la consulta, han fet una crida a la participació dels santcugatencs a donar la seva opinió aquest diumenge.

Diables, Tabalers, Bastoners i Geganters han engegat els motors de l'acte de cloenda amb una cercavila que ha sortit de la plaça d'Octavià i ha recorregut els carrers de la ciutat fins al parc de Ramon Barnils. Allà, el groc ha omplert l'espai amb globus, samarretes, llaços i estelades. Consignes com 'Vull ser lliure' i 'Volem votar' s'han llegit al llarg de la cita, que ha acollit un espectacle infantil a càrrec de La Xiula i un concert del cantautor local Pere Codó. El coordinador de l'ANC a Sant Cugat, Manel Porta, ha expressat la seva confiança en la societat santcugatenca, que espera que doni una resposta 'massiva' el 9N.

Manel Porta

Agraïm a tothom que digui sí no, com també a aquelles persones que vagin a votar i diguin que no, perquè ens ajudaran a fer autocrítica. Nosaltres demanem el sí sí, però el més important és que es vagi a votar.

Als parlaments de l'acte, la presidenta d'Òmnium Cultural a Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, ha lamentat que algunes persones titllin el procés participatiu de 'nazi' i ha demanat a la ciutadania una àmplia resposta el 9N. El coordinador del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, Raül Romeva, ha expressat durant l'acte que confia que la jornada d'aquest diumenge es desenvolupi 'amb normalitat'.

Raül Romeva

Esperem que tot vagi de la manera més normal possible i la gent pugui expressar-se com consideri. Al final del dia, la notícia hauria de ser que no ha passat res destacable més enllà de la votació.

En la cloenda de la campanya, la coordinadora de Súmate a Tarragona, Nicolasa Fernández, ha explicat la seva experiència com a sevillana que va emigrar a Catalunya i ha reflexionat sobre la identitat. De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que el 9N és 'una oportunitat' perquè els catalans expressin la seva opinió davant la comunitat internacional.

Mercè Conesa

No sempre tenim aquesta oportunitat. Serà un dia gran per explicar al món que Catalunya vol fer un pas endavant cap a l'alliberació nacional i la independència.

El periodista Iu Forn també confia que el procés de participació tindrà lloc sense incidències i ha apuntat que, de cara a dilluns, la societat civil 'seguirà empenyent' i els polítics seguiran fent la seva feina.

Iu Forn

El dilluns s'obre una nova pantalla. D'una banda, la societat civil seguirem empenyent i els polítics han de fer la seva feina.

L'acte ha posat punt final amb un sopar popular i el concert del grup local T24.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.