Els treballadors municipals, de nou al carrer per reclamar la fixesa dels interins


  • Comparteix:

Prop d'un centenar de treballadors municipals s'ha concentrat aquest dimarts davant l'ajuntament per reclamar la fixesa dels interins, una situació que afecta el 60% de la plantilla municipal. Convocats aquesta vegada per la Taula Sindical i la Intersindical-CSC per protestar contra l'abús de temporalitat a les administracions públiques, reclamen posar 'solució' a aquest 'frau de llei' i rebutgen l'actual proposta per regularitzar els interins, que està a les portes de ser aprovada al Congrés. És la segona vegada en un mes que sindicats convoquen una jornada de vaga al sector públic, que en el cas de Sant Cugat s'està desenvolupant sense incidències significatives.

L'Estat espanyol està obligat a posar solució a l'alt nivell de temporalitat. Europa, a través de directives i sentències, alerta de l'abús de la temporalitat en l'administració espanyola, que ha de reduir fins al 8% si vol, entre d'altres, rebre fons europeus.

De moment, la proposta sobre la taula del Congrés fruit d'un acord polític passa per un concurs de mèrits per aquells treballadors públics que ocupen com a interins places estructurals des de fa més de cinc anys. Una solució que des de Sant Cugat, amb el 60% de la plantilla municipal en aquesta situació, no veuen amb bons ulls ja que "continua vulnerant les directives europees" i fa pagar als treballadors els abusos de l'administració.

Així ho ha posat de manifest el delegat de IAC-CATAC a l'Ajuntament Biel Mas, qui ha reiterat que l'única solució passa per la fixesa de tots aquells que ocupen places estructurals des de fa més de tres anys.

Una visió compartida pel membre de la CGT José Fernando Mota, que treballa al servei de bliblioteques, on tots els treballadors tret d'un són interins. "És el moment de pressionar als polítics perquè es donin compte que estan jugant amb les vides laborals de persones".

Durant la concentració també s'ha llegit un manifest que reclama precisament que s'estabilitzi el personal temporal i no les places per acabar amb la "precarietat" i impedir que cap interí quedi al carrer.

Seguiment de la vaga
Cap a les 14 h, a Sant Cugat s'han comptabilitzat un total de 149 persones sense fitxar i 65 més amb permisos o baixes, de les 562 persones que haurien d'haver treballat avui. Per tant, el seguiment de la vaga a aquesta hora ha estat del 26,5%.




Biel Mas

Totes les places estructurals amb més de tres anys sense que s'hagi convocat estan en abús de temporalitat. L'única solució és la fixesa

José Fernando Mota

Ara era el moment d'acabar de pressionar els polítics perquè es donin compte que estan jugant amb les vides laborals de persones.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.