La Floresta es transforma en Los Angeles dels anys 30 per a Liam Neeson


  • Comparteix:

La Floresta s'ha convertit en un dels escenaris de la nova pel·lícula de Neil Jordan i protagonitzada per Liam Neeson. Aquesta setmana, l'equip de rodatge s'ha establert al pàrquing de l'escola La Floresta amb les caravanes, un espai cedit per l'Ajuntament i amb el vistiplau del centre educatiu. L'actor nord-irlandès es posa a la pell de l'icònic detectiu privat Philip Marlowe, creat per l'escriptor Raymond Chandler. La productora ha buscat en el barri de Sant Cugat l'ambient gris dels anys 30 i 40 de Los Angeles i s'han interessat per espais com la carretera de Vallvidrera. En aquest reportatge descobrim alguns dels punts de gravació i parlem amb una santcugatenca que forma part del nou projecte i un veí de La Floresta del món del cinema.

La santcugatenca Montse Boqueras és maquilladora des de fa 30 anys i la nova pel·lícula de Neil Jordan és l'últim projecte del qual forma part. És un "rodatge internacional", remarca, i ella és "una de les petites peces de l'equip de maquillatge". La seva feina és caracteritzar els figurants del film en l'època dels anys 30. Una de les coses més importants per poder-ho fer, com explica ella mateixa, és dur a terme "un treball de recerca informativa molt gran". S'inspiren, per exemple, en fotografies i quadres de l'època. Anteriorment, Boqueras ha participat en altres projectes coneguts com 'Las chicas del cable' o 'No habrá paz para los malvados'.

La Floresta, escenari cinematogràfic
No és el primer rodatge que es fa en aquest barri de Sant Cugat, però sí el primer amb noms internacionals. Ho explica el director, guionista i coproductor del documental 'La Floresta. 100 anys d'històries', Juan Gamero, qui també és veí del barri. Quan es va conèixer la notícia d'aquest rodatge, es parlava que els productors haurien triat llocs com les escales Tarruell o el casino de la Floresta, però el que realment els va enamorar va ser l'estètica dels carrers, algunes cases i la carretera de Vallvidrera.

La curiositat va portar a Gamero a buscar per Google Maps com és Laurel Road a Los Angeles i va poder comprovar que és un carrer que "s'assembla al futur del que serà La Floresta quan no hi hagi cables ni postes pels carrers". Ara, però, haurem d'esperar que la pel·lícula s'estreni als cinemes per poder comprovar si el barri santcugatenc guarda aquest ambient gris característic dels anys 30 de la ciutat nord-americana.

La Floresta no ha sigut l'únic escenari i la gravació ha arribat a altres localitats catalanes com Blanes, Sitges i Alella. El rodatge de la pel·lícula, de la qual encara es desconeix el nom, s'acabarà durant la setmana que ve a Dublín.

Montse Boqueras

Nosaltres busquem molta informació a fotografies i quadres de l'època. Per fer anys 30 o l'època que sigui, s'ha de fer un treball de recerca informativa molt gran.

Juan Gamero

Vaig entrar a Google Maps per curiositat i veure com és Laurel Road a Los Àngeles. Realment s'assembla al futur del que serà La Floresta quan no hi hagi cables ni postes pels carrers. Encara tenim aquí uns espais que s'assemblen a aquests anys 40 a Los Àngeles.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.