Els contagis de coronavirus alteren completament la rutina de les entitats esportives


  • Comparteix:

La variant òmicron està afectant la vida diària de tothom, també de les entitats esportives, des de fa mesos, en especial les últimes setmanes. Ajornaments de partits i d'entrenaments pels confinaments d'esportistes i tècnics deixen un escenari incert per als clubs. Les entitats han de fer mans i mànigues per encabir els enfrontaments que s'han de recuperar entre setmana, afectant els entrenaments i substituint tècnics confinats per altres que s'han d'adaptar a la direcció d'aquell equip. Cugat Mèdia ha visitat el Sant Cugat Futbol Club i el Qbasket Sant Cugat per conèixer les afectacions que pateixen pel coronavirus en el seu dia a dia.

"Hem de viure el dia a dia i sent conscients que en qualsevol moment cal suspendre un partit poques hores abans de l'inici". Així ho defineix el coordinador de futbol 7 del Sant Cugat Futbol Club, Joel Bravo. El SantCu aglutina més d'una cinquantena d'equips i cada jornada de cap de setmana més d'una desena de partits queden ajornats per alguns casos positius dels conjunts vermell-i-negres, o dels rivals.

El fet de suspendre el partit també implica que, si jugues com a local, has de buscar una data entre setmana, i això fa que la distribució dels entrenaments d'aquell dia quedi alterada.

Reunió tècnica del Qbasket
Albert Tolón, director esportiu del Qbasket Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia


Un altre club que també pateix aquestes afectacions és el Qbasket Sant Cugat, amb una problemàtica afegida: el club santcugatenc no té una instal·lació fixa per a la disputa dels partits. Els 22 equips i els 250 esportistes es distribueixen els entrenaments i els partits entre el Pav 1 de la Rambla del Celler, l'escola Europa, el pavelló del Leonardo da Vinci, l'escola Catalunya i el Pla i Farreras.

A banda d'aquest fet també cal substituir entrenadors i entrenadores que són positius. Doble feina per reorganitzar els tècnics amb poques hores d'antelació.

El director esportiu de l'entitat és Albert Tolón, qui destaca que cal viure el dia a dia. "Aquest cap de setmana, per exemple, de nou partits se n'han hagut d'ajornar cinc, és la realitat que tenim", sentencia Tolón.

Albert Tolón

Recuperar partits entre setmana amb equips com els nostres que entrenen en un lloc i juguen en un altre és molt complex.

Joel Bravo

Hem de viure el dia a dia i sobretot atents a les últimes notícies per informar a les famílies.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.