Farmàcies i famílies, resignades a les cues per seguir el protocol Covid


  • Comparteix:

Les cues d'estudiants, acompanyats de les seves famílies, davant de les farmàcies s'han convertit en una estampa habitual des de l'inici del trimestre. Amb el nou protocol, els companys de classe d'un positiu de Covid-19 es poden fer un test d'antígens, de manera gratuïta, en una de les nou farmàcies santcugatenques que s'han adherit al programa que ofereix aquest servei. Les farmàcies, de fet, no donen l'abast, i moltes han optat per restringir el nombre de tests diaris i fer-los només amb cita prèvia. Farmàcies i famílies coincideixen que aquesta no és una solució sostenible a llarg termini però, de moment, segueixen el protocol resignades.

Pares, mares, avis i àvies han començat el trimestre amb una parada obligatòria després de recollir les criatures a l'escola: la cua de la farmàcia per fer un test d'antígens i evitar, així, el confinament de tota la classe. Les famílies consideren que "la situació és molt complicada" i sospiren alleujades quan s'assabenten que el resultat és negatiu. "Si la confinen no sé amb qui podrem deixar-la", diu l'àvia de la Sara Álvarez, la Tere Canals, que assegura que no té disponibilitat per quedar-se amb els nets cada vegada que els confinen.

Des del punt de vista de les farmàcies, la cosa tampoc és senzilla. Tot i que la majoria han optat per fer els tests només amb cita prèvia, encara n'hi ha que deixen la porta oberta a proves espontànies, com és el cas de la Farmàcia del Monestir, al carrer de Santiago Rusiñol. Una situació que, tal com explica la farmacèutica Estela Rodríguez, "no és sostenible a llarg termini", ja que cada dia fan entre 50 i 60 proves i això, inevitablement, els treu temps i personal per atendre la seva clientela habitual i oferir un servei de qualitat a la ciutadania.

Estela Rodríguez

Estem assumint una mitja de 50-60 testos cada tarda. Aquest mateix ritme, tot el curs, no és sostenible. Ni per nosaltres, ni per la dinàmica de les famílies ni per les escoles.

Meritxell Clavel

Quan hi ha un positiu a la classe, hem d'agafar dia i hora per fer el test d'antígens, i fer-lo. Està el sistema col·lapsat i és molt complicat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.