Els Gausacs s'apoderen de la plaça d'Octavià durant la diada de Sant Ponç


  • Comparteix:

Els Castellers de Sant Cugat han tancat aquest diumenge la celebració la Quinzena Verda amb la diada de Sant Ponç. Acompanyats dels Bordegassos de Vilanova i els Moixiganguers d'Igualada, els Gausacs han actuat a la plaça d'Octavià oferint una torre de 7, un 4 de 8 i un 7 de 7. D'aquesta manera, la plaça s'ha tenyit de verd, groc i morat amb motiu de Sant Ponç, després que els últims dos anys no fos possible a causa de la pandèmia.

A l'actuació, hi han assistit l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la consellera de Cultura, la santcugatenca Natàlia Garriga, explicant justament que volien acompanyar els castellers, ara que poden tornar a ser a plaça. "Ara comentàvem les dificultats que han tingut per tota aquesta època de pandèmia; això ha afectat la cultura en general", ha considerat l'alcaldessa. Ingla ha afegit que des de l'Ajuntament eren "conscients que un cop poguéssim tornar a la normalitat, també havíem de donar aquest suport, i una bona part d'aquest suport és sent-hi; això, ens tocava fer-ho".

Per la seva banda, Garriga ha parlat de les colles com un dels àmbits de la cultura popular que s'ho han passat pitjor durant la pandèmia: "Perquè tenien una interactuació de contacte i, per tant, han hagut de retornar més tard". La santcugatenca ha justificat el suport en el fet que "els ha costat una mica que la gent torni perquè hem anat agafant altres hàbits".

Un cop acabada l'actuació, satisfacció per la feina ben feta entre els castellers, i dinar de germanor al parc de Ramon Barnils.

Mireia Ingla

Ara comentàvem les dificultats que han tingut per tota aquesta època de pandèmia. Això ha afectat la cultura en general, i la consellera segur que ho explica molt millor que jo. Però des de l'Ajuntament érem conscients que un cop poguéssim tornar a la normalitat, també havíem de donar aquest suport. I una bona part d'aquest suport és sent-hi. Això, ens tocava fer-ho. Per tant, avui, jo com a alcaldessa i especialment la consellera hem volgut venir aquí a fer-los costat.

Natàlia Garriga

La veritat és que dins la cultura popular, les colles són dels àmbits que s'ho han passat pitjor. Evidentment perquè tenien una interactuació de contacte i, per tant, han hagut de retornar més tard. A més, els ha costat una mica que la gent torni perquè hem anat agafant altres hàbits. Per tant, tot el reforç.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.