Els comerços de Sant Cugat pateixen per la falta de gel


  • Comparteix:

Bars, restaurants i supermercats estan patint la davallada en la producció de gel. Algunes de les empreses que en produïen han deixat de fer-ho perquè ja no és rendible amb l'augment del preu de la llum. A Sant Cugat, els comerços estan pal·liant la situació com poden, però els preocupa que la falta de subministrament s'allargui indefinidament.

Jose Manuel, encarregat de magatzem al Mercadona del carrer Valldoreix explica que fa 15 dies que no poden cobrir tota la demanda de gel que els arriba. "Cada dia venen demanant gel. Sobretot els bars i restaurants del costat venen habitualment a comprar i els hi dic que quan arribi gel els avisaré". Actualment, estan buscant solucions i contínuament consulten els enviaments que han d'arribar al magatzem per veure si algun porta gel. L'encarregat, fins i tot, demana als seus conductors que quan vagin al magatzem principal hi donin una ullada, però de moment no hi ha senyals de millora.

A pocs metres de distància es troba el Cafè Novell, on treballa la Nàstia. Aquesta situació els està afectant molt, ja que els subordina tota la seva rutina a trobar gel. Cada dia han de passejar per tot Sant Cugat i tan sols poden comprar una o dues bosses per persona, a causa de les limitacions que imposen els comerços a la compra de gel. "Estem sobrevivint com podem, estàvem pensant en fer el nostre propi gel, però és difícil per tantes persones fer-ho nosaltres".

Altres restaurants, com el Bodega 1860 surten del pas amb dues màquines de gel, però fins i tot així, la calor impedeix produir una quantitat suficient. Jordi Tomba, cap de cuina, diu que "no ens afecta fins al punt que ens produïm el nostre propi gel, però ens afecta, ja que en el moment que anem justos de gel no podem comprar-ne, si se'ns acaba el nostre ens quedem sense. Els caps de setmana anem apretats". En aquests casos, compren el gel a un proveïdor de confiança que, tot i així, només els pot proporcionar unes poques bosses.

Jose Manuel

Cada dia venen demanant gel. Sobretot els bars i restaurants del costat venen habitualment a comprar i els dic que quan arribi gel els avisaré.

Jordi Tomba

No ens afecta fins al punt que ens produïm el nostre propi gel, però ens afecta, ja que en el moment que anem justos de gel no podem comprar-ne, si se'ns acaba el nostre ens quedem sense. Els caps de setmana anem apretats.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.