Sense taules assignades, sense despatxos i amb sales interactives: així són les oficines postpandèmia


  • Comparteix:

Un dels efectes secundaris de la pandèmia ha sigut accelerar els canvis que s'estaven preparant en les maneres de treballar a les oficines. Més flexibilitat per permetre el teletreball i, sobretot, un canvi de mentalitat dels treballadors i els seus caps. Cugat Mèdia ha visitat les oficines de dues multinacionals amb seu a Sant Cugat, Roche i Boehringer Ingelheim, que ja han aplicat aquests canvis. Ningú té un lloc de feina assignat ni uns calaixos propis -tenen taquilles- i els espais estan plens de sales polivalents i interactives per mantenir reunions presencials i virtuals amb facilitat.

A Boehringer (700 treballadors a l'oficina) fins i tot han eliminat els despatxos individuals dels directius. Només n'han deixat sis, però els pot fer servir qualsevol persona quan els membres del comitè de direcció no els ocupa. En aquesta farmacèutica també han creat una sala que anomenen 'biblioteca', però no pels llibres, sinó pel silenci. Allà no s'hi pot parlar perquè qui hi va és que busca un espai tranquil per treballar i concentrar-se.

A Roche (1.500 treballadors) les taules d'escriptori són elevables per poder treballar a peu dret o assegut, i compten amb un espai exterior de 3.000 m2 amb 60 taules i cadires amb wifi per poder trebalar a l'aire lliure quan fa bon temps, que a Sant Cugat és bona part de l'any.

Josep Bassa

Normalment això s'associa a no tenir llocs assignats, però va molt més enllà. Un pilar són els espais, un altra és la tecnologia, que ha de permetre en format híbrid, i el tercer les persones i el canvi de mentalitat.

Marc Rubiés

No hi ha despatxos tancats. Els únics despatxos que hi ha són els dels membres del comitè direcció, que no se'n diu despatx sinó sales d'ús preferent, que quan ells no hi són es poden utilitzar.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.