L'Ajuntament presenta 22 projectes en la constitució del Consell de Ciutat


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha anunciat 22 projectes de futur per a la ciutat que treballaran la vertebració social, el foment de l'emprenedoria, l'estalvi energètic i la potenciació comercial i artística. Un full de ruta que s'ha presentat durant la constitució del Consell de Ciutat i que inclou, entre d'altres iniciatives, la nova comissaria de la Policia Local, un centre de grau superior d'arts escèniques i la posada en marxa de la biblioteca i el mercat de Volpelleres. Una declaració d'objectius que, sobretot, buscarà la col·laboració público-privada i cohesionar la societat a través d'un pla de lluita contra la pobresa, el desnonament 'zero' en habitatge públic i acords amb empreses que ocupin aturats.

Conesa ha posat sobre la taula més d'una vintena de projectes per arribar a ser una ciutat creativa i emprenedora, socialment responsable i un referent en qualitat urbana. Tot això amb una projecció internacional que marquen els tres àmbits en què es centren aquestes propostes: àmbit social, econòmic i mediambiental.

L'alcaldessa ha manifestat la intenció de posar ja fil a l'agulla a tres equipaments pendents: la comissaria de la Policia Local, el mercat de Volpelleres i la biblioteca d'aquest barri, que comptaria amb un espai per a noves tecnologies de la Universitat Autònoma (UAB). Tot i aquestes inversions, Conesa ha destacat la importància de generar sinergies amb empreses privades per activar iniciatives de ciutat, així com millorar equipaments ja existents.

Mercè Conesa

Hem d'intentar posar a l'escena projectes que aportin valor a la ciutat. Ho podem fer sols? Alguns sí, alguns obligadament els hem de fer sols i altres hem de comptar amb la iniciativa privada.

Així mateix, els projectes també posen l'èmfasi en la vessant social amb un pla de lluita contra l'exclusió social i la pobresa, la reconversió de l'Oficina de Voluntariat en una Oficina de Voluntariat Cívic, la creació d'un campus universitari reforçant les relacions amb la UAB, així com aplicar el desnonament 'zero' en l'habitatge públic.

En l'àmbit econòmic, Conesa vol impulsar l'emprenedoria, col·laborar amb municipis veïns per tal de reforçar els projectes Catalonia Innovation Triangle (CIT) i Àmbit B-30, establir acords amb empreses perquè ocupin persones inscrites al Servei Municipal d'Ocupació (SOM) i crear una nova centralitat comercial als voltants del mercat de Pere San i a l'avinguda de Rius i Taulet.

Aquestes iniciatives també han posat l'accent en el sector del medi ambient amb una elaboració del Pla Local d'Energia, l'organització del Congrés Nacional del Medi Ambient (CONAMA) i l'aprovació del Pla de Mobilitat Urbana (PMU).
about author

Comenta-ho a Facebook

COMENTARIS

Bla ... bla .... però Sant Cugat només té una residència per a gent gran publica, però evidentment a una alcaldessa que governa d'esquena als ciutdans senzills i amb pocs recursos aquest tema no li interessa, seguim en un aparador. També podríem parlar de les mancances d'escoles bressol públiques. Sembla que a Sant Cugat tothom te un sou com ella.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 31/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.