IDCsalud HGC ensenya als més petits tècniques de reanimació cardiopulmonar


  • Comparteix:

IDCsalud Hospital General de Catalunya (HGC), ubicat a Sant Cugat, ha commemorat el Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiopulmonar mostrant als més petits tècniques de primers auxilis. La convocatòria es dirigeix als infants i reivindica la necessitat d'introduir al currículum escolar matèries encaminades a fer front a situacions d'aturades cardíaques.

Amb el lema 'Nens salvant vides', arreu de Catalunya diversos Centre d'Atenció Primària (CAP) i altres institucions sanitàries com també escoles han organitzat xerrades i tallers al voltant d'aquest tema.

A Sant Cugat, l'HGC ha organitzat dos tallers, un al matí i un a la tarda, dirigits als nens i nenes que assistien a la seva cita amb el pediatra. Mentre esperaven el seu torn, han pogut participar en el taller que s'ha impulsat des de la comissió de Respiració Cardiopulmonar del centre. La metge adjunta al Servei Urgències HGC, Min Jung Ko Bae, ha estat l'encarregada de dirigir la sessió i ha explicat a Cugat.cat que a Catalunya ja hi ha en marxa proves pilot que es poden agafar de referència per traslladar-les a tots els centres educatius, com succeeix a gran part dels països europeus.

Min Jung Ko Bae

A les Terres de l'Ebre ja han introduït aquesta matèria als seus currículums escolars. Ara, s'ha d'estendre a totes les escoles com passa a Europa.

Durant la sessió, els participants han après com reaccionar davant d'una situació d'emergència i com dur a terme un massatge cardiopulmonar.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.