Per què va decidir investigar la relació entre la intel·ligència artificial i l’educació?Va ser una temàtica que em va interessar molt abans de l’arribada de ChatGPT, quan es va començar a pensar com utilitzar els ordinadors per ensenyar millor. El meu interès sempre ha estat en com la tecnologia pot ajudar a aprendre. Però la […]
Quants anys fa que estàs vivint a les Illes Svalbard? Fa cinc anys que estic vivint aquí. Vaig venir, primer, com a estudiant a la universitat, a fer un curs durant l’estiu. Fan cursos que estan oberts a tothom mentre facis alguna cosa relacionada amb geosciències. Després d’això, vaig estar fent un màster fora d’aquí […]
Què vol dir menjar bé? A mi m’agrada molt, perquè és supervisual, el mètode del plat de Harvard. Amb aquesta metodologia no cal que pesem, mesurem, ni comptem, perquè visualment és molt fàcil per saber tot allò que necessitem ingerir. És molt important que quan veiem els plats pensem en nutrients, no només en si […]
Quan vas decidir que et volies convertir en actor de doblatge? Buf, fa tants anys ja… El primer contacte que vaig tenir amb la professió va ser acompanyant el meu pare, en Luis Posada Mendoza, juntament amb els meus germans, a una sessió de doblatge. En aquell moment estaven doblant La guerra de les galàxies, […]
‘Trufa’, la primera novel·la gràfica de Glàfira Smith, és un viatge íntim i ple de tendresa sobre l’amor incondicional dels animals, la pèrdua i la transformació emocional. Aquest relat personal de Glàfira Smith, nom artístic d’Andrea Ferrando, explica la relació del seu pare amb la seva gossa, la Trufa. L’obra, delicada i honesta, parla del […]
Quins beneficis té viatjar sol en comparació amb fer-ho amb companyia? Viatjar sol és una cosa que m’apassiona, m’encanta, i ho intento compaginar sempre amb viatges acompanyat, intento dividir-me’ls. Bàsicament, la principal diferència és la llibertat: pots fer absolutament el que vulguis. Per exemple, a París puc tenir ganes de menjar-me un pa amb xocolata, […]
Per a Jana Casares, la meditació no consisteix a deixar de pensar, sinó a canviar l’enfocament de la ment i connectar amb l’essència del que som. En una conversa al magazín Faves comptades, l’experta en filosofia aplicada i ioga reflexiona sobre els obstacles habituals i ofereix pautes senzilles per començar. La meditació és deixar la […]
Quina relació creus que tenim els catalans amb els diners. Som una societat estalviadora o vivim per sobre de les nostres possibilitats? Si ho volguéssim generalitzar molt, crec que venim d’una societat estalviadora. Tradicionalment, en una societat agrícola, quan depeníem de la pluja i del temps, tots érem estalviadors per necessitat: si la collita fallava, […]
Quins records tens dels inicis de la pastisseria?Jaume: Jo vaig venir a Sant Cugat de petit amb la meva germana Lali. Els meus pares, en Jaume Sàbat i la Joana Grané, van obrir la pastisseria al carrer de Santiago Rusiñol el novembre de 1951, just en època de panellets. El meu pare era un gran […]
Com comença la història de la família Beringues al món de la farmàcia?Lluís (pare): El meu avi era forner. Va tenir sis fills i el més petit, el meu pare, va estudiar farmàcia. Un cop acabats els estudis, li van comprar la farmàcia de Sallent i allà va començar tot. Dels cinc fills, només jo vaig […]
I com recordes aquella etapa de la teva vida a l’Argentina?Era una etapa difícil perquè estàvem sortint de la dictadura militar. Hi havia com una explosió de llibertat. Jo era músic, era bateria, i bateria molt mediocre, però bateria al final, i odiava plenament la publicitat. I jo crec que aquesta és la raó per […]
Tens una trajectòria professional molt diversa. Com han influït totes aquestes etapes en la feina que desenvolupes actualment al BSC?Sempre he tingut una inquietud per la recerca i l’anàlisi. Durant el doctorat vaig aprofundir molt en la recerca acadèmica, però volia anar més enllà i veure una aplicació real d’aquests coneixements. Això ho vaig trobar […]

