Podcast
L’exposoma químic és un concepte que engloba totes les exposicions ambientals que una persona experimenta al llarg de la seva vida. Tot i que hi ha evidències sòlides que vinculen aquests contaminants amb el risc cardiometabòlic en adults, les dades sobre com això afecta als infants encara són limitades. Ara, el projecte EXPOCARDI, liderat per […]
Podcast
El ‘Cinema a la Xarxa’ d’avui està dedicat al compositor anglès Richard Addinsell que va fer la seva carrera cinematogràfica als Estats Units on ens va deixar bandes sonores com “Adéu Mr. Chips”, “Beau Brummell”, “El príncep i la corista” o “La primavera romana de la senyora Stone”.
Podcast
El carcinoma de cèl·lules escamoses de la pell és el segon càncer de pell més freqüent i es preveu que en els pròxims anys augmentin els nous casos diagnosticats. A més, prop de la meitat dels pacients no responen o bé adquireixen resistència al tractament. D’aquesta manera, professionals de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) han col·laborat […]
Podcast
El Cinema a la Xarxa d’avui està dedicat al compositor britànic John Addison, autor de moltes bandes sonores del Free Cinema anglès, entre les quals “The Entertainer”, “La soledat del corredor de fons” o “A Taste of Honey”, però també de “Tom Jones” i “Cortina esquinçada”.
Podcast
En el capítol 5, descobreix la pizza de xocolata típica del Brasil, amb el Joaquim i viatge fins a Mèxic amb els tacos mexicans que ens proposa l’Imanol. L’Ariel ens explica com es fa el gallo pinto, un plat típic de Costa Rica. El Fabián ens proposa la recepta de Chicken Wings dels Estats Units. […]
Podcast
Una de les causes principals de pneumònies i septicèmies en l’àmbit intrahospitalari en persones de totes les edats és el bacteri intestinal ‘Klebsiella pneumoniae’. Aquest, pot provocar infeccions potencialment mortals per la creixent resistència que presenta als antibiòtics. D’aquesta manera, l’OMS l’ha assenyalat com un dels bacteris resistents més preocupants entre els identificats fins ara. […]
Podcast
Una de les cantants més rellevants de la música pop és, a la vegada, una de les que més premis a pitjor actriu ha rebut. És Madonna, protagonista del ‘Cinema a la Xarxa’ d’aquesta, on Víctor Alexandre fa un repàs del paper de la Reina del Pop en el setè art, amb interpretacions a ‘Evita’, […]
Podcast
En el capítol 4 de ‘Plats del món’ viatgem a l’Argentina per descobrir l’empanada, amb l’Axel, i el rostit, amb el Felipe; i l’Álvaro ens explica la sopa paraguaia. I de l’Amèrica del Sud marxem a Alemanya, amb el Nacho i els bratwursts. El curs 2023-2024 l’aula d’acollida de La Farga Sant Cugat ha tingut […]
Podcast
L’hidrogen verd és una de les solucions per a una producció d’energia renovable. Ara, l’aliança Unite! ha creat una xarxa de programes de doctorat per investigar la integració de l’hidrogen en l’àmbit energètic des de l’expertesa de cada universitat. El projecte està coordinat per la Universitat Politècnica de Catalunya i compta amb uns 3,2 milions […]
Podcast
El Cinema a la Xarxa d’aquesta setmana està dedicat a l’actor canadenc Donald Sutherland, que va morir el 20 de juny passat a l’edat de 88 anys. Alguns dels films pels quals se’l recordarà són ‘Els dotze del patíbul’, ‘M.A.S.H.’, ‘Novecento’ i ‘Casanova’.
Podcast
En el capítol 3 de ‘Plats del món’, descobreix la raclette suïssa que ens explica el Noé, La freishoada brasilenya que ens porta el Joao, el ternasco d’Aragó amb el Nacho i per últim el Max també ens parla del seu país. El curs 2023-2024 l’aula d’acollida de La Farga Sant Cugat ha tingut 34 […]
Podcast
Les ones gravitacionals són petites pertorbacions en l’espai-temps que van ser postulades per la teoria de la relativitat general d’Einstein, però que fins a l’any 2015 no es va fer una primera detecció. Ara, el professor de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, investigador del Departament de Física Quàntica i Astrofísica i membre […]