La UE Sant Cugat tasta la crueltat de l'esport i es queda a les portes de la Final a Quatre


  • Comparteix:

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) topa amb el costat més cruel del bàsquet després de caure eliminat als quarts de final de Copa Catalunya en els últims instants en un partit d'infart (45-52) davant el CB Salou. La sorollosa afició salouenca ha empès un equip que ha patit de valent davant un valerós conjunt de Cesc Senpau que ha arribat a manar per 21. Al final, els locals han fet bons els nou punts de renda l'anada i s'han classificat per a la Final a Quatre després de caure per set.

El Salou ha fet pagar a la UESC el mal tràngol del curs passat, quan es van quedar a les portes d'una Final a Quatre que organitzaven i que engunany tornen a acollir. Ara bé, en aquesta edició sí hi seran, després de classificar-se en una tornada estranya i que ha tingut tots els elements d'un partit gran: patiment, esperança, eufòria i crueltat i celebració a parts iguals. La UESC havia de remuntar nou punts, i l'equip ha mirat als ulls al repte i l'ha encarat com un equip campió.

I ho ha fet, sobretot, des d'una excel·lència defensiva que ha fregat la perfecció. Davant el titànic potencial de l'ofensiva salouenca, els de Sant Cugat han posat esforç, físic i tàctica i han desconnectat CJ Barskdale i Eloi Galofré, confosos per la intensitat vermell-i-negra. Això, juntament amb el correcte paper dels de Senpau davant, liderats per un Jordi Costa comandant, han eixugat el marge ben ràpid i la feina estava feta als pocs minuts de joc.

El que quedava era més de mitja hora per davant per mantenir aquest avantatge dins la baixa anotació, i l'equip ho ha fet fins els dos últims minuts. Pau Truñó, immens i disfressat de veterà, ha estat un company excel·lent de Costa en moltes ocasions a la segona part, i només la penalització per faltes ha evitat un nou festival de Ferran López. Amb Cosialls i Deivi sense gaire encert, l'equip ha estat un bloc massís que ha arribat a manar per 21 punts.

Ara bé, als instants finals, i quan la UESC ho tenia tot de cara per tancar el matx, el Salou ha aprofitat algunes errades i desencerts no forçats dels visitants per fer un pas endavant. El partit s'ha anat ajustant gràcies a la precisió i lideratge de Galofré, que ha arrossegat els seus i el partit a definir-lo al duel dels tirs lliures: als santcugatencs els ha pesat massa la pressió, mentre que els salouencs han estat encertats i, de la mà de CJ Barksdale, han acabat certificant el triomf.

El tècnic dels de Sant Cugat, Cesc Senpau, ha lloat el paper dels seus homes.

Cesc Senpau

Hem estat guanyant l'eliminatòria des del minut 2 fins el 39, però el partit dura 40 minuts. No tinc res a retreure a l'equip, estic molt orgullós de com hem plantejat el partit.


La UESC es queda a les portes d'una Final a Quatre que disputaran, més enllà del Salou, el CB Esparreguera, el SESE i el Martinenc. En els propers dies es començarà a dibuixar el projecte 2018-19 de la Unió Esportiva Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.