La Unió es posarà al dia amb una rehabilitació integral


Temes relacionats

Mantenir la cohesió de les vuit seccions, objectiu del nou president de La Unió ( 5/mar/14)

La Unió no acollirà espectacles el 2014 a causa de les obres de reforma (17/feb/14)

Una comissió mixta obre el camí del futur consorci públic-privat per salvar La Unió (29/gen/14)

El consorci públic-privat entre La Unió i l'Ajuntament s'engegarà després de l'estiu (11/des/13)

Els socis de La Unió, a favor del consorci amb l'Ajuntament per salvar l'entitat (30/nov/13)

L'Ajuntament i La Unió pacten crear un consorci públic-privat per salvar l'entitat (22/nov/13)


  • Comparteix:

La Unió encamina la seva rehabilitació

La Unió encamina la seva rehabilitació

La rehabilitació de La Unió permetrà posar al dia les instal·lacions i reformar el teatre per encabir-hi també una sala de concerts. Es preveu que aquest projecte suposi una inversió d'uns 5,6 milions d'euros i que es pugui adjudicar el concurs públic per a les obres abans d'acabar l'any. Abans, però, la comissió mixta, formada per l'Ajuntament i l'entitat, hauran d'abordar el finançament dels treballs, ja que el conveni amb el consistori preveu una aportació d'1,5 milions d'euros.

Els socis, en una assemblea extraordinaria, han donat el visitiplau al projecte d'intervenció a La Unió consensuat en el marc de la comissió mixta i elaborat després de l'estudi de l'estat actual de l'equipament.

Aquest estudi ha certificat que l'estructura de l'edifici està en bon estat, però recomana una rehabilitació integral per posar al dia les instal·lacions elèctriques, de protecció i els circuits.

La proposta presentada als socis preveu la reforma integral del teatre, fet que permetrà ubicar 400 cadires i ampliar l'aforament sense cadires a gairebé un miler de persones quan l'espai funcioni com a sala de concerts i ball. També preveu afegir un segon pis a la sala d'entitats, guanyant uns 500 metres quadrats, i millorar la Sala Clavé, també amb capacitat per a 400 persones. A més, es modernitzaran les instal·lacions.

El president de La Unió, David Pujol, ha xifrat en uns 5,6 milions d'euros aquesta intervenció, fet que obliga l'Ajuntament i l'entitat a abordar aquest finançament.

David Pujol

Hi ha un conveni que preveu una inversió d'1,5 milions d'euros, que és insuficient. Hem de veure d'on surt. L'Ajuntament ha dit que s'ha de tirar endavant això.


La intenció és poder tenir el concurs de l'obra adjudicat abans de finalitzar l'any. A més, la comissió mixta, fruit del conveni entre La Unió i el consistori per salvar l'equipament, haurà d'abordar la viabilitat econòmica de l'entitat i establir el marc de relació. L'entitat espera tenir enllestit aquest darrer punt també abans d'acabar el 2014.

El pla de pagaments del deute de l'entitat acaba el 2017.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.