El projecte d'Autoregeneració de les Planes guanya un premi AJAC


Temes relacionats

Vuit llars de les Planes es beneficien de la prova pilot contra la pobresa energètica (13/oct/14)

L'ETSAV cedeix un dels seus edificis mòbils al districte de les Planes (24/jul/14)


  • Comparteix:

Jordi Mitjans i Bernat Colomé recollint el premi de l'AJAC / Foto: Facebook Arqbag

Jordi Mitjans i Bernat Colomé recollint el premi de l'AJAC / Foto: Facebook Arqbag

El col·lectiu d'arquitectes Arqbag ha aconseguit un premi de l'Associació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC) pel projecte d'Autoregeneració de les Planes. El guardó reconeix les accions de millora de l'eficiència energètica dutes a terme per aquest grup de professionals sorgit de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), ubicada a Sant Cugat.

El projecte d'Autoregeneració de les Planes pretén millorar el barri, les seves infraestructures, la qualitat de vida dels veïns i l'espai públic en desús. Els arquitectes d'Arqbag han estat premiats en la categoria d'obra no construïda d'urbanisme i paisatge. El seu projecte, que va néixer fa dos anys mentre estudiaven a l'ETSAV, s'ha fet realitat aquest any a les Planes gràcies a l'impuls de l'Ajuntament i la gent del barri.

La primera acció proposada pel projecte s'ha dut a terme aquest any conjuntament amb l'Ajuntament i consisteix a executar obres de millora als habitatges per aconseguir una major eficiència energètica.

L'arquitecte i membre d'Arqbag Bernat Colomé ha assegurat a Cugat.cat que aquesta acció permet lluitar contra la pobresa energètica.

Bernat Colomé

A partir de recuperar diners de l'estalvi energètic de l'Ajuntament, els reinvertim en la millora d'habitatges en risc de probresa energètica de les Planes.


El regidor de Medi Ambient, vicerector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i professor a l'ETSAV, Joan Puigdomènech, ha reivindicat la utilitat dels projectes sorgits de l'entorn acadèmic i ha celebrat el guardó aconseguit per Arqbag.

Joan Puigdomènech

Estem parlant d'una iniciativa que es podria replicar en altres barris amb necessitats especials de Catalunya.


El col·lectiu Arqbag està format per set joves amb una visió àmplia de l'arquitectura, enfocada a oferir un servei a la gent a través de la gestió de recursos. El projecte d'Autoregeneració de les Planes continuarà el 2015 amb més obres en habitatges del barri per millorar l'eficiència energètica. A més, preparen projectes a l'espai públic i als equipaments municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.