El TSJC obliga l'escola Santa Isabel a fer el 25% de classes de P4 i 3r en castellà


  • Comparteix:

Biblioteca de l'escola Santa Isabel / Foto: Escola Santa Isabel

Biblioteca de l'escola Santa Isabel / Foto: Escola Santa Isabel

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès una sentència que obliga l'escola Santa Isabel a impartir el 25% de les classes de P4 i 3r de primària en castellà arran de la denúncia d'una família que demana l'escolarització dels seus fills en aquesta llengua. Els pares del centre consultats per Cugat.cat han mostrat preocupació per un cas que 'pot marcar precedent' i que afectaria un centenar d'alumnes. La direcció de l'escola concertada ha convocat les famílies a una reunió aquest dijous, a les set del vespre, per informar 'del canvi de règim lingüístic' de l'escola.

Aquest dilluns passat els pares i mares dels cursos de P4 i 3r de primària de l'escola Santa Isabel van rebre una convocatòria del centre per a una reunió, aquest dijous a les set del vespre, per abordar el 'canvi de règim língüístic'. Segons els pares consultats per Cugat.cat, aquesta convocatòria és per donar compte a les famílies de la nova situació lingüística que viurà l'escola arran de la denúncia interposada per una família que va demanar fa uns anys l'escolarització en castellà i que ara ha rebut sentència favorable del TSJC.

El dictamen de l'alt tribunal català obliga el Santa Isabel a impartir el 25% de les hores lectives en castellà en dues línies de l'escola, P4 i 3r de primària, on cursen estudis els fills de la família denunciant. Un fet que 'pot marcar precedent', segons les famílies consultades per aquest mitjà, perquè 'no és una decisió de l'escola, que podríem debatre, és una decisió que sorgeix de la petició d'una sola família'.

Altres fonts expliquen que la denúncia obligaria a passar del percentatge actual de classes en castellà, l'11'8%, al 25% que imposa el TSJC. Actualment, l'única matèria que s'imparteix en castellà al centre és la de llengua castellana. A la reunió de dijous, diuen els pares, l'escola explicarà com el centre assumirà el nou percentatge, sent una de les tres classes de matemàtiques i llengua castellana les matèries que a partir d'ara es farien en castellà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.