L'Ajuntament assumeix el deute del CPA a canvi de l'ús públic del teatre


  • Comparteix:

L'acord s'ha fet oficial aquest dimarts

L'acord s'ha fet oficial aquest dimarts

L'Ajuntament absorbirà el deute de 197.000 euros que el Centro Popular Andaluz (CPA) tenia contret amb Promusa a canvi que l'entitat obri l'ús de la sala de teatre a la ciutat fins al 2026. La decisió arriba amb la signatura d'un conveni aquest dimarts que permet a l'entitat andalusa complir el compromís de pagar l'IVA de la construcció de la seva actual seu, que va anar a càrrec de l'empresa municipal d'habitatge.

El CPA tenia un deute contret amb Promusa d'abonar l'IVA de la permuta de terrenys que va possibilitar la construcció de l'actual seu del centre, a l'avinguda de Francesc Macià, a canvi que l'empresa municipal construís habitatge públic als terrenys de l'antiga seu.

Un deute, que a dia d'avui, és de 197.806 euros i que ara assumeix el consistori, que transferirà a Promusa aquesta quantitat. Una operació que s'efectua arran del conveni signat aquest dimarts entre les dues parts i que obliga el CPA a cedir l'ús de la sala de teatre a la ciutat fins al 2026 com a complement a les instal·lacions de la Casa de Cultura.

El president de l'entitat cultural, Antonio Rodríguez, ha destacat que aquest acord suposa apuntalar la 'bona salut' del CPA i que garanteix el manteniment d'una associació que cada vegada, diu, ofereix més propostes als santcugatencs.

Antonio Rodriguez

El CPA té un bon futur per endavant. Cada vegada oferim més activitats, ja funcionem com un ateneu.


Amb aquesta operació el consistori torna a intervenir en l'ajuda a entitats que travessen una delicada situació econòmica, com ja ha passat amb el Club Muntanyenc i La Unió. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que aquestes accions responen a la voluntat de l'Ajuntament d'estar 'al costat de les entitats' i que, a més, serveixen perquè els veïns de Sant Cugat en puguin gaudir.

Merce Conesa

Hem intentat d'estar al costat de les entitats. Volem alleugerir la pressió a les entiats i buscar l'interès general a través de l'aportació que les associacions fan a la ciutat.


D'aquesta manera, el consistori usarà l'espai per activitats pròpies o bé cedirà la utilització a entitats del municipi, sense rebre per aquest ús cap contraprestació econòmica. La Casa de Cultura i la direcció de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) seran les encarregades d'autoritzar l'ús de l'espai a les entitats o persones que ho requereixin amb temps suficient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.